Geçtiğimiz günlerde Kartal AK Parti İlçe Merkezi'nde düzenlenen kahvaltıbasın toplantısında, 31 Mart yerel seçimleri masaya yatırıldı. Kapsamlı bir değerlendirme yapılarak bundan sonra izlenecek yol haritasıyla ilgili ipuçları verildi. Kahvaltılı basın toplantısına Kartal AK Parti İlçe Başkanı Nimet Aydoğdu ile Kartal AK Parti belediye meclis üyeleri katıldı.

“NÜFUSA GÖRE ANORMAL BELEDİYE ÇALIŞANI ARTIŞI VAR”

Kartal AK Parti İlçe Merkezi'nde çok sayıda basın mensubunun katıldığı kahvaltı programıyla Kartal’da, özellikle belediyenin hizmetlerinin olmadığı ya da birçok alanda eksik olduğu belirtildi. 2009’da AK Parti’den belediye başkanı olan merhum Arif Dağlar döneminde Kartal Belediyesi el değiştirirken çalışan elemanların iştirak şirketlerle beraber toplam 727 kişi olduğu, o dönemde Kartal nüfusunun 430.000 olduğu, bugün ise Kartal nüfusunun 485.000 olduğu ve Kartal Belediyesi'nde çalışan sayısının 2600 olduğu belirtildi. Bir oranlama yapıldığında, 2009’da bütçenin %10’u çalışan maaşlarına giderken, bugün ise bütçenin %60’ından fazlasının sadece personel maaşlarına gittiği öne sürüldü.

Beşiktaş’ta yeni atamalar yapıldı Beşiktaş’ta yeni atamalar yapıldı

AYDOĞDU: SEÇİMİN SONUÇLARINI DEĞERLENDİRMEYE DEVAM EDİYORUZ

Kartal Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanlığı'nın basın mensuplarıyla kahvaltılı programında ilk konuşmayı yapan Kartal AK Parti İlçe Başkanı Nimet Aydoğdu, 31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimlerle ilgili yaptığı değerlendirmesinde şöyle konuştu: "31 Mart Yerel Seçimlerini değerlendirirsek, vatandaşlarımız Kartal'da sandıklara giderek oyunu kullanmış, demokrasinin gereğini yerine getirmiştir. Seçimlerde kazanan Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Belediye Başkanı Sayın Gökhan Yüksel ve seçilmiş meclis üyelerine hayırlı olmasını diliyorum. Seçim süreci boyunca kıymetli adayımız Mimar Hüseyin Karakaya abimiz, meclis üyesi adaylarımız ve teşkilat mensuplarımızla Kartal için hayallerimizi, projelerimizi anlatmak için yoğun gayret göstermemize rağmen, Kartallı hemşehrilerimizin tercihi başka şekilde tezahür etti. İlçemiz için hayırlı uğurlu olsun. Kısa bir analiz yapmak gerekirse, Kartal'da 365 bin 155 seçmenimiz bulunmaktadır. Bu seçmen sayısından Kartal Belediye Başkanlığı için 296 bin 775 kişi oy kullanmış, ancak geçerli oy sayısı 289 bin 185 olmuştur. Oy kullanmayan seçmen sayımız ise Kartal'da 68 bin 380 kişi olmuştur. Ayrıca geçersiz oy kullanan 7590 kişiyi eklediğimizde, Kartal'da 75 bin 972 kişinin sandığa iradesinin yansımadığını bir şekilde görüyoruz. Seçim değerlendirmelerimizi kendi iç yapımızda yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Seçilmiş olan tüm Cumhur İttifakı Meclis Üyelerimizi tebrik ediyorum. Bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da Kartal ve Kartallıların hakkını her platformda savunuyoruz ve savunmaya da devam edeceğiz."

“KİRALAMA ARAÇLARA HER YIL 500 MİLYON HARCANIYOR”

Kahvaltılı basın toplantısına Kartal AK Parti İlçe Başkanı Nimet Aydoğdu ile Kartal AK Parti belediye meclis üyeleri katıldı. Sırasıyla söz alan Kartal AK Partili belediye meclis üyeleri, CHP’li Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile ilgili eleştirilerini dile getirdiler. Kartal AK Parti Belediyesi Meclis Üyesi Haydar, “Diğer bir taraftan temizlik araçları konusunda geçen kiralama usulü ile yetki istendi, her yıl kiralama araçlarına 500 milyon civarında para ödenmesi hedefleniyor. Oysa 500 milyona en az 100 tane çok donanımlı temizlik aracı alınabileceğini dile getirdi.”

BELEDİYE ARSA VE DAİRE SATIYOR

Kentsel dönüşüm konusunda yine meclis üyelerinden Mimar Hüseyin Kübilay önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle son zamanlarda 2 vatandaşın parselleri arasında kalan Kartal Belediyesi'ne ait 350 metrekarelik bir yerin satılması için yetki istenmesi ve daha önce kentsel dönüşüm yolu ile Karyapsan iştirak şirketi üzerinden yapılan kentsel dönüşümde Kartal Belediyesi'ne geçen 21 dairenin satılığa çıkarılması, Kartal Belediyesi’nin ekonomik anlamda çok ciddi sıkıntı içinde olduğunu gösterir. Cevizli Meydanı'nın Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi, daha önce yapılan çalışmaların hepsinin boşa gitmesi Kartal’a farklı bir zarar olarak kaydediliyor.

Bir soru üzerine, Cevizli’deki TOKİ binalarının bulunduğu bazı adalardaki hak sahiplerine teslim edildiği, bazılarında ise binalar bittiği halde 6 aydır teslim edilmediği sorusuna karşılık İlçe Başkanı Nimet Gündoğdu cevap vererek, bu konuda TOKİ ile çeşitli görüşmelerin yapıldığını, bakan yardımcısının bu konu üzerine çalıştığını, imzaların %100 atıldıktan sonra hak sahiplerine teslim edileceğini, imzalar eksik olduğundan dolayı ve ileride hukuki bir sorun olmasın diye bekletildiğini dile getirdi. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Editör Yazar