GÜNCEL

AK Parti'den İYİ Parti'ye silahlı saldırıyla ilgili art arda açıklamalar

Abone Ol

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına gece sabaha karşı silahlı bir saldırı yapıldı. Muhalefetten çok sert tepkilerin geldiği saldırıya ilişkin AK Parti'den de kınama açıklamaları geldi.

ÇELİK: ORTAMI LEKELEYEN PROVOKASYONLARA KARŞIYIZ

Saldırının ardından AK Parti tarafından açıklamalar geldi. Parti sözcüsü Ömer Çelik, "14 Mayıs’ta ülkemizi için demokratik bir yarışla seçim gerçekleştireceğiz. Bu ortamı lekelemek isteyen provokasyonlara karşı olduğumuz gibi, sorumsuz açıklamalarla bunlara destek veren siyasi yaklaşımlara da karşıyız." ifadelerini kullandı.

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik söylediği sözlerle bağlantı kuranlar için de şunları söyledi;

 “Siyaset kurumunun bu saldırılara karşı kararlı ve sağduyulu bir duruş göstermesi önemlidir. Buna karşın Sn Akşener’in bu saldırıdan sonra Sn Cumhurbaşkanımızı suçlayan açıklaması ise sorumsuz ve provokatif bir yaklaşımdır.”

KABAKTEPE'DEN ZİYARET

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na bir ziyaret gerçekleştirdi. Kabaktepe, saldırıya ilişkin "Amasız ve fakatsız saldırıyı kınıyorum." dedi.

SOYLU: PROVOKASYON

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olayla ilili "İYİ Parti il binasına saldırı, provokasyondur. Olayı aydınlatmak için polisimiz tahkikat yapmaktadır. Ancak olayın nedeni belirlenmeden husumet yöneltmek hem provokasyon hem de bu menfur olay üzerinden siyasi fırsatçılık yaymaktır." dedi.