Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adını yaşadığı sokağa veren Beşiktaş Belediyesi, bunu resmi olarak İBB Meclisi’nden oy çokluğuyla geçirdi.

İBB Meclisi Temmuz toplantıları 3. Oturumunda yapılan görüşme sonrası Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile AKP Meclis Üyesi Faruk Gökkuş arasında da kısa bir polemik yaşandı.

AKPOLAT: HOCAMIZIN ADI HAK ETTİĞİ YERDE

Meclis’te konuşan Akpolat, “Biz Beşiktaş’ı anlatırken birçok şeyden bahsederiz ancak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet planlarını yaptığı yerdir Beşiktaş. Beşiktaş yine Atamızın İngiliz zırhlılarına “Geldikleri gibi giderler” dediği yerdir.” dedi.

“TÜRKAN SAYLAN’A BÖLÜCÜ DEDİLER”

“Biz ilçemize Atatürk değerlerimizin adlarının verilmesi gurur kaynağıdır. Türkan Saylan hocamız da bunlardan biridir. Son döneminde kumpaslarla mücadele eden hocamız Türkan Saylan’ın ismi hak ettiği yerde. Geçmişte burada Cumhuriyet Halk Partisi çoğunlukta olmadığı zamanlar hocamıza ‘bölücü’ bile dediler. Ama bizler burada olduğumuz sürece bu isimler gelecek nesillerimize aktarılmaya devam edecek.

Başkan Özer: “Esenyurt’u Hak Ettiği Yere Birlikte Getireceğiz” Başkan Özer: “Esenyurt’u Hak Ettiği Yere Birlikte Getireceğiz”

Ben tekrar aldığımız bu kararlar adına hepinize Beşiktaş halkı adına teşekkür ediyorum.”

GÖKKUŞ: BAŞÖRTÜLÜ KIZ AVINA ÇIKAN TÜRKAN SAYLAN’IN İSMİNİ KABUL ETMİYORUZ

AKP Meclis Üyesi Faruk Gökkuş da Akpolat’a cevap vererek, “Biz Türkan Saylan’ı başörtülü kız avına çıktığını hatırlıyoruz ve bu zihniyet yüzünden bu isme karşıyız.” dedi.

AKPOLAT: BUNDAN SONRA KİŞİ, VAKIF, CEMAAT YOK, MİLLET VAR

Akpolat bir kez daha söz alarak, “Maalesef iftira atarak anlattı. Biz milyonlarca insan olarak Türkan Saylan’ı cüzzam hastalına bulduğu çözüm ve kız öğrencilere verdiği burslarla biliyoruz. Sayın başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun da dediği gibi kişi, vakıf, cemaat yok millet var. Millet de 31 Mart’ta kararını vermiştir. Bu sokağın adı da bu karar dahilinde Türkan Saylan olarak kalacak. Ama bizim için tabi ki önemli fikri takiptir ve fikirleri takip edip geleceğe taşımaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Editör Yazar