GÜNCEL

Amerikalı çavuşum diye kendini tanıtıp dolandırdı

Hatay'da bir kişi, sosyal medyadan tanıştığı ve 'Maria Miles' adını kullanan, Amerikan ordusunda çavuş olduğunu söyleyen bir kadın tarafından dolandırıldı.

Abone Ol

Bir kişi Instagram'dan kendine mesaj atan ve kendisini Amerikan ordusunda görev yapan çavuş olarak tanıtan bir şahıs tarafından dolandırıldı.

Hatay Altınözü'de Hilal Hüner, sosyal medya üzerinden 'Maria Miles' isimli bir kullanıcıyla iletişime geçti. Kadın fotoğrafı kullanan hesapla İngilizce başlayarak Türkçe mesajlaşmayı sürdüren Hüner, kadının kendisine aşık olduğu yalanı karşısında sohbet etmeye devam etti.

"YEMEN'DE GÖREV YAPIYORUM"

Bir süre sonra Amerikan ordusunda çavuş olduğunu ve Yemen'de görev yaptığını söyleyen hesabın yurt dışına 2 külçe altın ve 700 bin dolar para kaçırmak için maddi yardıma ihtiyacı olduğunu söylemesi üzerine Hüner, hesap tarafından gönderilen hesap numarasına 24 bin 321 TL kargo ücreti altında para gönderdi.

Parayı yatırdıktan sonra dolandırıcıların tuzağına düştüğünü anlayan Hüner, Babatorun Jandarma Karakol Komutanlığına giderek kendini dolandıran şahıslar hakkında şikayetçi oldu.