ARTVİN

Arhavi’de yol çöktü

Karadeniz'de denize dolgu olarak yapılan yollardan bir tanesi daha çöktü. Aşırı yağışın ardından gelen çökme haberi bu kez Artvin'den geldi

Abone Ol

Artvin Arhavi’de dün etkili olan yağmurun yol açtığı taşkın ve heyelanlar nedeniyle ilçe merkezinden köy ile yaylara ulaşım sağlanan asfalt yolun bir bölümü çöktü. Ekipler, dereye paralel uzanan yolda dolgu ve onarım çalışması başlattı.

BİR KİŞİ MAHSUR KALDI

Kapisre Deresi'nde su seviyesinin yükselmesi nedeniyle bölgede güvenlik önlemleri alındı. Hopa'da Sundura Mahallesi'nde ise çay toplarken yağış nedeniyle mahsur kalan Bedriye Yarar (56), AFAD ve Hopa Arama Kurtarma ekipleri tarafından bulunduğu bölgeden kurtarıldı.

TAŞKIN VE HEYELANLAR

Taşkın ve heyelanlar nedeniyle Arhavi'de 18, Borçka'da 8, Hopa'da ise 6 olmak üzeri toplamda 32 köy yolu ulaşıma kapandı. Yolların açılması için İl Özel İdaresi, Karayolları, DSİ ve ilçe belediye ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. DSİ ve belediye ekipleri, iş makineleri desteğiyle dereye paralel uzanan yolda dolgu ve onarım çalışması başlattı. Kara yolunun 50 metrelik bölümü çökerek dereye akarken, bölgede ulaşım alternatif güzergâhtan sağlanmaya başlandı.