EKONOMİ

Asgari ücret için komik bir rakam iddia edildi

2025 için geçerli olacak asgari ücret için konuşulan rakamlar yüksek enflasyonist ortamda komik duruma düştü. Birçok kişi ve kurum asgari ücret konusunda farklı yorumlar yaptı. 2025 için asgari ücret ne kadar olacak?

Abone Ol

Yeni yıl yaklaşırken milyonlarca ücretli çalışanın merak ettiği bir konu da asgari ücretin ne kadar olacağı. İddia edilen rakamlar yüksek enflasyonist ortamda komik bir seviye olarak yorumlanırken, birçok siyasi, gazeteci ve finans kuruluşlarından da Türkiye'de asgari ücretin ne kadar olması gerektiği konusunda görüşler geliyor.

KOMİK RAKAM...

Amerika'da yatırımcılarla temaslarını sürdüren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan 2025 yılı asgari ücret zammına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek açıklamasında rakam vermezken Karahan ise "enflasyon beklentileriyle uyumlu olur" diyerek oran açıkladı.

Yapılan enflasyon hesaplamasına göre asgari ücretin 21 bin 250 lira olacağı öngörüldü.

PORTAKAL: ALLAH'TAN KORKUN

Gazeteci Fatih Portakal, asgari ücretin 21 bin 250 TL olacağı iddiasına ilişkin çarpıcı bir yorumda bulundu. Portakal, “Fatih Bey, Mehmet Bey Allah’tan korkun diyorum size! Sizler iyi maaş alıyorsunuz, kendinizi insanlarla kıyaslamayın.  Bunu millete reva görüyorsanız, yazıklar olsun.” ifadelerini kullandı

Loading...

CHP'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, asgari ücret konusunda bir açıklama yaparak, "30 bin liranın altında bir asgari ücret kabul edilemez" dedi.