Yaz boyunca iki haftada bir cumartesi akşamları düzenlenecek Ataşehir Yeniden Kullanım Pazarlarının ilki 13 Temmuz’da İçerenköy Mahallesi Muhtar Tacim Ayvadaş Parkı’nda kurulacak.

Bilinçli tüketim ve geri dönüşüm kültürünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla Ataşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ataşehir Yeniden Kullanım Pazarı’nda, kıyafetten ev aksesuarına, oyuncaktan kitaba, takıdan elektronik eşyaya kadar pek çok ürün satışa sunulacak.

Atık azaltımı, ürünlerin yeniden kullanımı ve maddelerin geri dönüşümü hakkında farkındalık yaratmak amacıyla Ataşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan "Ataşehir Yeniden Kullanım Pazarı"na kullanmadığınız eşyalarınızla katılarak siz de katkı sağlayabilirsiniz. Ücretsiz stant başvurusunda bulunarak; satmak veya takas etmek istediğiniz en az 20 adet 2. el eşyanızı getirebilir, pazarı ziyaret edenlere satabilirsiniz.

Ataşehir Yeniden Kullanım Pazarı’nda; kıyafet, ev aksesuarı, takı, kitap, tablo bardak, biblo, tohum, bitki, elektronik, kutu oyunları, oyuncak gibi 2. el eşyaların takası ve satışı gerçekleştiriliyor. 

Yıpranmış, yırtık, kirli hijyenik olmayan ürünler, iç giyim, tarak, makyaj malzemesi, kişisel bakım ürünleri, el emeği ile yapılmış ve hiç kullanılmamış takı ile aksesuar gibi eşyaların takas ve satışına ise izin verilmiyor.

ATAŞEHİR YENİDEN KULLANIM PAZARI

Tarih: 13 Temmuz 2024 Cumartesi

Saat: 17.00 - 21.00

Yer:  Muhtar Tacim Ayvadaş Parkı (İçerenköy Mahallesi, Buket Sokak)

Stant Başvuru Linki: https://forms.gle/z18BNfvqQgTPbcSf6

Metrobüs Hattında 90 Gün Sürecek Beyaz Yol Çalışması Metrobüs Hattında 90 Gün Sürecek Beyaz Yol Çalışması

BAŞVURU ŞARTLARI

  • Kontenjan sınırlı sayıda olduğundan yeterli sayıya ulaşıldığında kayıt linki kapatılacaktır.
  • Stant başvuruları ücretsizdir.
  • Formdaki bilgiler kişi beyanı esas alınarak doğru kabul edilecektir. Dolayısıyla stant hakkı kazanan kişiye aittir. Başka bir kişiye devretmek söz konusu olmayacaktır.
  • Kazanan kişi ilan edilen saat aralığında standının başında durmak zorundadır.
  • Başvuru yapan kişinin takası ya da satışı yapılacak ürünlerin sektöründe hiçbir ticari faaliyette bulunmaması gerekmektedir.
  • Konsept dışında alanda başka bir ürünün satışına asla izin verilmeyecektir.
  • Her stantta en az 20 (yirmi) parça ürün bulundurulması zorunludur.
  • Satılan ürünler arasında etiketli (sıfır) ürün satılması söz konusu olmayacaktır.
  • Her kişiye bir masa tahsisi yapılacaktır. Katılımcıların masa örtülerini yanında getirmesi gerekmektedir. Ürünlerin getirilmesi, düzenlenmesi kişinin kendi sorumluluğundadır.
  • Ataşehir Belediyesi satıcı ve alıcı arasındaki fiyat belirleme aşamasında taraf olmayacaktır. Satıcı ürünün değerini kendi belirleyecektir.
  • Ataşehir Yeniden Kullanım Pazarı, kişilerin kendilerine ait 2. el eşyalarını sattıkları bir oluşumdur. Dolayısıyla bir ticari faaliyet olmadığından kredi kartı hesap numarası kullanımı söz konusu olmayacaktır. Alışverişler nakit para kullanımı ile yapılacaktır. 
Editör: Editör Yazar