Avcılar Belediyesi, Ramazan’ın manevi atmosferini mahalle iftarlarıyla yaşatmaya devam etti. Ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde düzenlenen iftar programlarına bir yenisi Denizköşkler Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Yeni Semt Pazar Alanı’nda kurulan iftar sofrasında Avcılarlılar komşuları ile aynı sofrada buluştu. Ramazan iftarları ile mahallelerde birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi amaçlanıyor. Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara’nın yoğun programı nedeniyle katılamadığı iftar programına, mahalle muhtarları, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dua edilmesi ve ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı.
40 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ
Programda ilk sözü Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı Zekiye Kahriman aldı. Kahriman, “Sizlerle bir arada olmak bizim için büyük bir onurdur. Bugün önümüzdeki günlerde hizmete açılacak olan Denizköşkler Kapalı Semt Pazarı’ndayız. 40 yıllık sorunu çözüne kavuşturan sayın Utku Caner Çaykara yeni semt pazarında sizleri ağırlamanın mutluluğunu yaşarken bu akşam bizleri yalnız bırakmayarak soframızı şereflendirdiğiniz için sizlere de teşekkürlerini iletiyor. Ramazan ayını tamamladığımızda tüm mahallelerimizde iftar vesilesiyle siz değerli komşularımızla buluşmuş olacağız. Çünkü biz büyük bir aileyiz” diye konuştu.
Kahriman’ın ardından Çaykara’nın selamını ileterek sözlerine başlayan Avcılar Belediyesi Meclis Üyesi Güler Genç’te kısa bir teşekkür konuşması gerçekleştirerek duaların kabul olmasın diledi.
DAYANIŞMA KÜLTÜRÜ ÖNDE
Komşuluk ve dayanışma kültürünün ön plana çıktığı programda, katılımcılara iftar menüsü ikram edildi. Birlikte açılan oruçların ardından mahalle sakinleri, Ramazan’ın bereketini ve paylaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşadı. Minikler için düzenlenen eğlenceli etkinlikler de program boyunca neşeli anlara sahne oldu. Etkinlik kapsamında, pamuk şeker, şerbet ve Osmanlı macunu gibi geleneksel lezzetler de vatandaşlara ikram edildi.