BELEDİYE

Avcılar’ın yol haritası çizildi

Avcılar’da katılımcılığı artırmak amacıyla paydaşların görüşlerini almak için Avcılar Belediyesi 2025-2029 yılları Stratejik Plan Çalıştayı düzenlendi. Çalıştaydan çıkacak sonuçların ve sunulacak önerilerin çok önemli olduğunu söyleyen Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, "Ortak akıl ve işbirliği ile daha güçlü ve yaşam dolu bir Avcılar için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Abone Ol

Avcılar Belediyesi tarafından Avcılar’ın geleceğini şekillendirmek ve 2025-2029 strateji ve eylemlerini belirlemek için 2025-2029 yılları Stratejik Plan Çalıştayı yapıldı.

TÜM PAYDAŞLAR KATILDI

Avcılar Kent Konseyi ile birlikte düzenlenen çalıştay; muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve birçok alanda paydaşların katılımıyla gerçekleşti. Firuzköy Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen çalıştaya katılım yoğundu. Avcılar’ın geleceğine dair atılacak adımların, projelerin ve hizmetlerin değerlendirildiği çalıştayda belediye yöneticileri ve paydaşlar arasında fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca derinlemesine görüş ve öneri alınmasına ihtiyaç duyulan konularda Avcılar Belediyesi tarafından 2 gün süren Sosyal Politikalar, Ekoloji, Kentsel Gelişim, Kaynak, İş Geliştirme, Kültür Sanat ve Spor Politikaları temalı grup odak toplantıları yapıldı; resmi web sitesi ve sosyal medya mecralarında düzenlenen anket çalışmasıyla Avcılar halkının görüş ve önerileri alındı.

ÇAYKARA: STRATEJİK PLAN BİR KENTİN GELECEĞİNİN YOL HARİTASIDIR

"Stratejik plan esasen bir kentin geleceğinin yol haritasıdır" ifadelerini kullanan Başkan Çaykara, “Burada da kentimizin birçok paydaşıyla beraberiz. Aslında beş yıl görev yapacağımız süre boyunca acımızı, tatlımızı, emeğimizi, yol arkadaşlığımızı paylaşacağımız; Avcılarımız için beraber ter dökeceğimiz, beraber fikir üreteceğimiz ve o fikirleri uyguladıkça da Avcılar’ın geleceği için yüreğimizin birlikte çarpacağı yol arkadaşlarımız var. Bugün buradan çıkacak sonuçların ya da sunulacak önerilerin ve fikirlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Avcılar ilçemiz İstanbul’un gözbebeği. İlçemizin geleceği de bizlere emanet. Vatandaşlarımızın iradesiyle bizlere emanet ettiği o geleceği en iyi şekilde temsil etmek ve beş yılın sonunda aldığımız yerden çok daha ileriye götürmek bizim en temel sorumluluğumuzdur.” dedi.

"AVCILAR’IN GELECEĞİ İÇİN TÜM ÖNERİLERE AÇIĞIZ"

"Avcılarımız için istikrarı sağlamak ve bu kentimize artık uzun vadede bir yol haritası belirlemek hepimizin görevi" olduğunu söyleyen Başkan Çaykara, “Takım arkadaşlarımız, belediye yöneticilerimiz, personellerimiz, müdürlerimiz, başkan yardımcılarımız ve meclis üyelerimiz ile birlikte bu anlamda tüm önerilere açık olduğumuzun tekrar altını çizmek isterim. Yapacağınız önerileri, biz daha sonrasında belediye başkan yardımcılarım ve belediye yöneticilerimizle beraber sağlıklı bir şekilde değerlendireceğimize ve eksik kaldığımız yönleri tamamlayacağımıza emin olabilirsiniz. Ortak akıl ve işbirliği ile daha güçlü ve yaşam dolu bir Avcılar için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca çalıştayda söz alan Avcılar Kent Konseyi Başkanı Turgay Halisçelik, “STK’lar ve muhtarlarımızla beraber bizler bu 5 yıllık süre boyunca başkanımızın ve belediyemizin yanında duracağız” diyerek Başkan Çaykara’ya teşekkürlerini iletti. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ