BELEDİYE

Bakırköy'de 'yeşil alan betona dönüşmesin' itirazı

Şenlikköy Mahallesi Yeşilköy Caddesinde bulunan 64 bin metrekarelik alan Bakırköy Belediyesi’nin itirazlarına rağmen yapılaşmaya açıldı. Planlara itiraz edilecek.

Abone Ol

 

Şenlikköy Mahallesi Yeşilköy Caddesinde bulunan 64 bin metrekarelik alan Bakırköy Belediyesi’nin itirazlarına rağmen yapılaşmaya açıldı. Bakırköy Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde askıya çıkarılan planlara itiraz etti.

Park alanı sadece 3 bin 714 metrekare

Şenlikköy Mahallesi Yeşilköy Caddesinde bulunan 64 bin metrekarelik alan Bakırköy Belediyesi’nin itirazlarına rağmen yapılaşmaya açıldı. 50 bin metrekarelik park alanının tamamına yakını inşaata açılarak 60 bin metrekarenin üzerinde imar rantı sağlandı. Teklif planında 39 bin 289 metrekare konut alanı, 10 bin 828 metrekare ticaret ve konut alanı, 9 bin 637 metrekare özel yurt alanı, 448 metrekare trafo alanı olarak planlanırken park alanı olarak 3 bin 714 metrekare bırakıldı.

Bakırköy Belediyesi itiraz etti

Bakırköy Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde askıya çıkarılan planlara itiraz etti. İtirazda donatı alanlarını azaltıcı ve yoğunluk arttırıcı nitelikte olan planın kamu yararı niteliği taşımadığı belirtilerek “1/1000 ölçekli Florya Uygulama İmar Planı’na bakıldığında bölge genelinde yapılaşma şartı TAKS:0.25, Yençok:2 kat şeklinde olup, söz konusu plan değişikliği teklifiyle öngörülen yapılaşma şartları çevre yapılaşma şartlarının üzerindedir. Bahse konu durum, aynı bölgede birbirinden farklı yerleşim alanlarının oluşmasına sebep olacağından, planlamanın eşitlik ilkesine aykırıdır” denildi. Söz konusu arazi, kapatılarak Millet Bahçesi’ne dönüştürülen Atatürk Havalimanı’na komşu olmasıyla dikkat çekiyor.

Ovalıoğlu: Bu işin peşini bırakmayacağız

Alanın daha önce de defalarca benzer şekilde gündeme geldiğini belirten Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ovalıoğlu, "Yüzde 90'ın üzeri yeşil alanken bu planla neredeyse yüzde 5'i yeşil alan olarak bırakılıyor. Bizim de itirazımız bu yönde oluyor. Hem yeşil alan hem de afet durumlarında toplanma alanı olarak kullanılabilecekken imara açılarak nüfusu artıracak, trafik akışını da olumsuz etkileyecek. Kişi başına düşen yeşil alanımızdan feragat etmeden; huzurla, güvenle ve yeşilimizle yaşamak istiyoruz. Bakırköy Belediye Başkanı olarak komşularımla birlikte bu işin peşini bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.