Silivri Belediyesi’nin 2024 yılı Eylül Ayı 1. Birleşimi Meclis Toplantısı Belediye toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu 30 Ağustos Zafer Bayramı’na vurgu yaptı. Öğrencilere kahvaltı desteği ile ilgili bir müjde verdi. Balcıoğlu daha sonra Mısır’da tenis şampiyonu olan İrem Kurt’un şampiyonluğunu kutladı.  Kahvaltı desteğinin ayrıntısını anlatan Balcıoğlu, “Söz verdiğimiz bir proje ise kahvaltı desteği paketi idi. Bunu 8 Eylül Pazartesi gününden itibaren hayata geçiriyoruz. 1250 ihtiyaç sahibi ilkokul öğrencimize haftanın her gününe bir paket olacak şekilde öğünlerini teslim edeceğiz. Toplamda 230 bin kahvaltı paketi dağıtmayı hedefliyoruz” dedi.

KONTEYNER SAYISI ARTACAK

Seçim sonrasında çöp toplama sorunlarına açıklık getiren Bora Balcıoğlu, “Malumunuz Silivrimiz kasaba kültürünü yaşayan örnek ilçelerden bir tanesi. Bunu da koruyacağız, biz de bu kültürün kaybolmaması için elimizden geldiğince mücadele ediyoruz. Silivri’mizin kültürünü oluşturan geleneksel hale gelmiş etkinliklerimizi festivallerimizi bu senede çok şükür sorunsuz bir biçimde vatandaşlarımızın gönüllerince eğlendikleri adeta bir nefes alabildikleri aktivitelerle tamamladık. Kalan aktiviteleri de sorunsuz bir biçimde tamamlayacağız. Bunlar bizim geçmişten gelen geleneklerimiz. Buna sadece bir festival olarak bakmamak gerek. Yaş cinsiyet ve siyasi ayrım gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Bu etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yeri gelmişken, tüm Silivrili hemşerilerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Özellikle belediyemizin asli işlerinden bir tanesi çevre temizliği hizmetidir. Tüm temizlik işleri personelimiz ellerinden geldiğince, güçleri yettiğince şehrimize hizmet etmeye çalışıyorlar. Seçimin hemen ertesinde ilk birkaç hafta bazı aksaklıklar yaşandı. Onları doğrudan tespit ettik ve bazı çalışma arkadaşlarımızla doğrudan konuşarak çözüme kavuşturduk” dedi.

ARKADAŞLARIMIZ ART NİYETLİ DEĞİL

Seçim döneminin atmosferi ile bazı yanlışların yapıldığını söyleyen Bora Balcıoğlu, “Ben gönülden söylüyorum. Bizin hiçbir çalışma arkadaşımız art niyetli olamaz. Seçim döneminin atmosferiyle bazı art niyetli grupların arkadaşlarımızı manipüle etme girişimleri neticesinde bazı arkadaşlarımız kafa karışıklığı yaşadı, geçiş sürecinde. Ancak onlarla görüştük. Bu tip hataların bana değil tüm şehre mal olacağını ve şehrimize zarar vereceğini kendilerine ifade ettim. O arkadaşlarımız da dahil olmak üzere çalışmalarımıza tüm hızımızla devam ediyoruz. Bu süre dahilinde eksik olan bir miktar konteyneri tedarik etmiş durumda. Yakın zamanda yüksek hacimli konteyneri de tedarik edip hizmet standardımızı arttıracağız. Takip sistemini hayata geçirdik. Denemelerini yapıyoruz şu anda. Böylelikle hangi konteynerin hangi saatte boşaltıldığını da göreceğiz. Hayırseverlerimiz marifetiyle özellikle bugün meclis gündemimizde de sizlerin onayına sunacağımız bir adet çöp taksimizi belediyemize kazandırıyoruz” dedi

YÜKÜMÜZÜ HAFİFLETECEK

Özellikle yazın çöp kamyonunun giremediği noktalar var buralarda temizlik hizmeti sağlanacak. Yetersiz ama bir tane de olsa en azından yükümüzü hafifletecek. Sırada başka ekipman desteği de alınacak. İSTAÇ verilerine göre Temmuz ve Ağustos aylarında şehrimizin çöp toplama rakamlarının üstüne çıkmış durumda. Eksik kaldığımız noktalar elbette vardır. Sonuca bakınca geçtiğimiz yılların üzerine çıkmış durumdayız. Ocak ayı meclisimizde 100 bin ton atık toplamanın üzerine çıkacağız. Temizlik hassas bir konu. Temizlik görevlisi bulmakta zorlanıyoruz. Yaş itibarıyla sahada olan çalışanlarımızın performansı da düşüyor. Bu çöpleri toplayacağız. Rekor da kıracağız. Öncelik ayrıştırma meselesidir. Kartonu, camı plastiği, tekstili ne kadar çok ayrıştırırsak bizim asıl başarımız o olacaktır. Bunu sağlamak için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Eyüpsultan’da yenilenmemiş cadde ve sokak kalmıyor Eyüpsultan’da yenilenmemiş cadde ve sokak kalmıyor

DUYARLILIK BEKLİYORUM

Vatandaşı da duyarlı olmaya çağıran Balcıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Benim hemşerilerimden bir ricam var. Fotoğraflarda görüyorsunuz atıklarımızı gelişigüzel sokağa bırakmayalım. Örneğin çevre kirliliğine neden olacak atıkları sokağa bırakınca bu görüntülerin önüne geçemeyeceğiz. Konteynerlere değil de etrafına attığımız zaman arkadaşlarımız gereksiz yere mesai yapıyor. Hemşerilerimiz bu tür durumlarda bizi bilgilendirsin. Bu hem çevreye hem de çoluk, çocuğumuzun yanlışı öğrenmesine yazık. Yeni sezona daha hazırlıklı olacağız. Art niyetli bir grupta var. Konteynerin üzerini kartonla kapatıyorlar. Bizzat kendimde gördüm. Belediye zorda kalsın diye uğraşıyorsunuz. Biz sizi her seferinde tespit ediyoruz ve her seferinde bir daha yapmazlar diyoruz. Kimsenin Silivri halkına yanlış yapmaya gücü yok. Üç ay bekledik artık yeter. Yasal işlemleri başlatacağız.”

Haber ve Fotoğraf: Sümeyra Duğan

Editör: HABER MERKEZİ