EKONOMİ

Bankalar merkezlerini İstanbul'dan Ankara'ya taşıyor iddiası

Abone Ol

Özellikle Kahramanmaraş depremlerin ardından Ankara deprem riski açısından büyük bir cazibe noktası haline geldi. Habertürk yazarı Bülent Aydemir, İstanbul'da önemli bankalar ve finans kuruluşlarının merkezlerini Ankara'ya taşıma planlarının olduğunu iddia ettiği bir yazı kaleme aldı.

Aydemir'in İstanbul’un Ankara’ya dönüşü!.. başlıklı yazısındaki ilgili bölümler şöyle;

"Neredeyse bütün deprem ve jeofizik uzmanları, İstanbul depremi konusunda uyarıyor. Altı yıl içinde İstanbul’da 7’nin üzerinde deprem bekleniyor. Altı yılda depreme dayanıksız konutların tamamını dönüştürmek mümkün olmadığına göre; mümkün olan en fazla sayıda konutu dönüştürürken aynı zamanda İstanbul’un nüfusu seyreltilmeli…

İstanbul’daki kritik tesisleri, ticaret ve finans merkezlerini, bilişim altyapısını ve yönetim merkezlerini acilen başka şehirlere taşımalıyız.

Önemli finans kuruluşları ve büyük şirketler İstanbul’da bulunan yönetim merkezlerini Ankara’ya taşımak için hazırlıklara başladı. Bu yaklaşımın devam edeceğini düşünüyorum. Son günlerde uluslararası bir bankanın genel müdürlüğünü Ankara’ya taşımak üzere bina arayışlarına başladığı konuşuluyor. Bu banka, bakanlıkların bulunduğu Eskişehir Yolu üzerindeki iş kulelerinden birini kiralamak için görüşmelere de başlamış."