GÜNCEL

Basın Platformu üyesi gazetecilere çirkin saldırı

Basın Platformu üyesi iki gazeteciye çirkin saldırılar ve tehditler yapıldı. Basın Platformu Başkanı Mehmet Remiz Tanış da yazılı bir açıklama yaparak olayı kınarken, kamuoyuna bir kez daha "özgür basın susturulamaz" mesajı verildi.

Abone Ol

Türkiye'de basın emekçileri ekonomik anlamda ciddi bir sınavın içindeyken temel hak ve özgürlükler konusunda da en sıkıntılı dönemlerini yaşıyor. Tüm bu zorluklara rağmen görevlerini yapmayı sürdüren gazeteciler sık sık sözlü, psikolojik ve fiziki şiddete de uğruyor.

Mehmet Remiz Tanış'ın kurduğu Basın Platformu üyesi iki gazeteci, birtakım odaklar tarafından saldırıya uğradı. Basın Platformu Genel Sekreteri Dilek Bozkurt'un çirkin sözlerle hakarete uğramasının ardından bir başka Basın Platformu Üyesi Barış Çelik de tehdit telefonları aldı.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Basın Platformu Başkanı Mehmet Remzi Tanış, yapılan tahriklerin ardından yazılı bir açıklama yayınladı açıklamada şunlara yer verildi;

Basın Platformu Genel Sekreterimiz Gazeteci Dilek Bozkurt, gazetecilik yaptığı için çirkin bir üslupla hakarete uğramıştır. Ardından kendisine destek olan meslektaşımız Platform üyemiz Gazeteci Barış Çelik'de dün gece farklı birçok numaradan tehdit telefonları almıştır. Basın Platformu olarak meslektaşlarımıza yapılan çirkin saldırının karşısındayız ve kınıyoruz.
Basın özgürlüğü, halkın özgürlüğüdür, susturulamaz.

Mehmet Remzi Tanış
Basin Platformu Başkanı