EKONOMİ

BDDK Başkan Yardımcısının düğününde banka müdürlerinden takı şov

BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın'ın sahibi olduğu düğüne katılan banka genel müdürleri takı şov yaptı. Nikah şahitlerinden biri ise eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu.

Abone Ol

BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, kurumun denetimi altında olan banka ve özel finans kuruluşlarının yöneticilerine düğün davetiyesini gönderdi. İddiaya göre banka genel müdürleri takı yarışına girdi ve 150 bin TL ile 350 bin TL değerleri arasında takılar takıldı.

Birgün yazarı Timur Soykan'ın yazısında şu ifadelere yer verildi;

BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, kurumun denetimi altında olan banka ve özel finans kuruluşlarının yöneticilerine düğün davetiyesini gönderdi. Bu düğün davetiyelerinden önceden haberim olmuştu. Geçen hafta perşembe günü davetsiz misafir olarak Radisson Blu Hotel’e gittim. Skandal düğünde BDDK’nin denetiminde olan bankaların genel müdürleri, özel finans kuruluşlarının sahipleri ve yöneticileri takı sırasına girdi. Takılar kutuları doldurdu. Bir rivayete göre; rakip şirketlerin takı bedellerini öğrenip geride kalmamak için çalışma yaptılar. Banka genel müdürleri, 150 bin TL ile 350 bin TL arasında takı bütçeleri belirledi.

Loading...

Nikâh merasiminde damadın siyasi gücü ve cüretkârlığının kaynağı sahne aldı. Nikâh şahitleri davet edildi: TBMM Başkanvekili, MHP’li İstanbul Milletvekili Celal Adan, BDDK Başkanı Şavap Kavcıoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, MHP Genel Sekreter Yardımcısı İzmir Milletvekili Zafer Osman Ağaoğlu, MHP MKYK Üyesi Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, MHP Niğde Milletvekili Cumali İnce, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Çakar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy. Nikâhı kıymak için ise MHP’li Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut gelmişti.

DEVLET GÜCÜ

Rivayete göre; düğünü perde arkasında bir banka organize etmişti. Yani masraf da yoktu. Bazı bankaların yöneticilerinin 10 bin dolarlık takı taktığı da konuşuluyordu. Beş yıldızlı oteldeki salondan çıkıp çelenklerle donatılmış holde yürürken “Devlet, vatan, millet, bayrak, ezan sloganlarıyla yürütülen bu sistemi anlatacak kelimeler var mı?” diye düşündüm. Devletin, halkın hakkını korumak için özveriyle işini yapmış müfettişler aklımdaydı. Acaba bu düğünü görseler ne hissederlerdi?