BELEDİYE

Belediyeden ücretsiz kavurma dağıtımı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ataşehir Belediyesi iş birliğiyle, Ataşehir’deki ihtiyaç sahiplerine kurban bağışından elde edilen konserveler dağıtılıyor. Meslek elemanlarının yapmış olduğu ev incelemelerine göre belirlenen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak konserve miktarının 10 bini bulması planlanıyor.

Abone Ol

İBB ve İstanbul Vakfı’na yapılan kurban bağışları, İstanbul’un dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi yurttaşlara ulaştırılmaya devam ediyor.

Kavurma şeklinde konservelenen bağışlar, İBB işbirliği ile Ataşehir Belediyesi tarafından Ataşehir’de ikamet eden sosyo-ekonomik seviyesi düşük, engelli, yaşlı ve dezavantajlı yurttaşlara dağıtılmaya başlandı.

Dağıtım yapılacak haneler, Ataşehir Belediyesi bünyesindeki meslek elemanlarının yapmış olduğu ev incelemelerine göre belirlenirken, dağıtımı yapılacak konservelerin miktarının 10 bini bulması planlanıyor.

Kavurmaların bir kısmı, 65 yaş üstü bireyler ile engelli bireylerin yaşadığı adreslere doğrudan ulaştırılırken, bir kısmı da Ataşehir Belediyesi’ne bağlı Sosyal Marketler üzerinden dağıtılacak.

“HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ”

Konuyla ilgili bir mesaj paylaşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Sizinle paylaşmaktan mutluluk duyduğumuz bu konserve etler, hayırsever yurttaşlarımızın bağışlarıyla, sağlıklı bir ortamda, dini usullere uygun olarak kesilen kurbanlardan elde edilmiştir. Tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak hayırsever yurttaşlarımızın bağışlarını, ihtiyaç sahibi ailelerimizle buluşturmaya, alan elin veren eli görmediği dayanışma kampanyaları yürütmeye devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz zorlu şartlarda, tüm hemşehrilerimizin yanında olacağız” açıklamasında bulundu.

“YURTTAŞLARIMIZA DESTEK OLACAĞIZ”

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel de bu anlamlı sosyal proje ile ilgili şu sözlere yer verdi: “Dar gelirli yurttaşlarımıza destek olmak için başlatılan bu anlamlı kampanyayla, ihtiyaç sahibi hanelere Ataşehir’de konserve kavurma ulaştırıyoruz. Hayırsever yurttaşlarımıza, emeği geçen herkese ve İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Birlikte yaşadığımız kentimizde yardımlaşma ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu her geçen gün daha da iyi anlıyoruz. Ataşehir’de dayanışma ruhuyla, birbirimize daha sıkı bağlanacak ve zorlukların üstesinden hep birlikte geleceğiz. İhtiyaç duyduğunuzda yanınızda olmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”.

Ataşehir'de ilk olarak Örnek Mahallesi Sosyal Market’te başlanan dağıtım, önümüzdeki günlerde diğer Sosyal Marketlerde devam edecek. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ