KULTUR-SANAT

Beylikdüzü kültür sanatta Kadıköy'ün Beyoğlu'nun rakibi

Abone Ol

Birçok yapımda ve projede yer alan sanat dünyasının usta isimlerinden Ali Poyrazoğlu, özel bir söyleşiyle İstanbul'daki kültür sanat seviyesi hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Gazete Damga'dan Mehmet Mert'e konuşan Poyrazoğlu, Beylikdüzü'nün sanat sever sakinleri sayesinde Kadıköy ve Beyoğlu gibi ilçelere rakip olduğunu dile getirdi.

"Beylikdüzü'nü nasıl buluyorsunuz?" sorusuna cevap veren Poyrazoğlu, "Beylikdüzü güzel bir yer. Beylikdüzü'nü seviyorum. Tiyatro anlamında da değerli. Beylikdüzü'ndeki salon güzel bir salon mesela. Ama sadece salon değil Beylikdüzü'nde çok iyi tiyatro seyircisi var. Düşünürken eğlenmek isteyen tiyatrosever insanlar var. Bizimle birlikte oynayan doğaçlama yapmaya açık, sapına kadar sanatsever bir seyirci kitlesi var. O yüzden hep geliyorum. İmkan olsa Beylikdüzü'nde her hafta oynarım. Beylikdüzü Belediyesi'ne de çok teşekkür ediyorum. O Atatürk Kültür Merkezi çok iyi korunuyor, çok temiz bir yer. Mükemmel bir kültür merkezi. Tertemiz, personel güleryüzlü. Ben orada oynadığım zaman hep çok mutlu oluyorum." dedi.

"BEYLİKDÜZÜ YENİ KADIKÖY DEĞİL, ONA RAKİP"

Beylikdüzü'nün yeni Kadıköy olmadığını, ona rakip olduğunu dile getiren Poyrazoğlu, "Beylikdüzü'ne yeni bir Kadıköy demeyelim, Beylikdüzü'nün kendi kimliği oluştu, kendi imzası var. Orası da kendine has bir ilçemiz. Kadıköy'e de rakip Beyoğlu'na da rakip. Çünkü Beyoğlu zaten kalmadı." dedi.

POYRAZOĞLU'NDAN GENÇLERE ÖNERİLER

Ben gençken çok süründüm. Tabii ki ben de bir insanım. Hatalarım var, günahlarım var. Sevaplarım da var ama ben kendi hatalarının üniversitelerinden mezun olmuş adamım. Hatalarımdan öğrendiğim şeyleri bir daha yapmamayı öğrendim. Hatalarımı düzelterek, yaratıcı bir enerji ortaya koydum.

Tiyatrolar zorluk içinde mi?Türkiye'de herkes özveri içinde yine tiyatro yapıyor. Ben bu konuda şikayet etmeyi pek sevmiyorum. Ben kriz yönetmeyi bilen bir insanım. Kriz yönetimi dersleri veren biriyim. O yüzden tiyatromda kriz olmaması adına önlemlerimi alırım. Herkes sanatın hangi dalında olursa olsun bunu bilmeli. Tiyatro yapmak isteyen arkadaşlar bilmeli ki ömür boyu iş arayacaklar. Çünkü bir oyun oynarsınız o biter yeni bir oyun ararsınız. Bu umut kırıcı değil cesaret verici bir şey. Ben memur sanatçı sevmem. Risk almış, mesleği için mücadele etmiş insanları sever, tercih ederim.

AMATÖR OYUNCULARA TAVSİYELER

Ben de amatörlükten geliyorum. Tabii ki okulluyum ama amatör olarak işe başladık. Şimdi Türkiye'de moda olan 20 kişilik tiyatrolar var ya. Onun benzerini ilk ben, Müjdat Gezen, Cedide Toyon, Haldun Ergüvenç, Süher İzat, Demircan Türkdoğan kurduk. Yenikapı'da. 30 kişilik Grup 6 Tiyatrosu'nu kurduk. Yarı amatör yarı profesyonel. Dolayısıyla amatör sanatçılar da benim meslektaşım. Mücadelelerini de görüyorum. Mücadele, yeniliği arama asla bitmeyecek. Ben oldum düşeyim daldan demek yok öyle bir şey.

İNSANLAR BUGÜN EN ÇOK NE YAPMALI?

Kendini yenilemeli. Bakın buna şöyle bakmak gerekiyor. Her mesleğin zorlukları vardır. Kimi dener dener olmaz kimi de duvarları aşar. Hata yapanlara söyleyeceğim şu ki onlar da kendi üniversitelerinin hatalarından mezun olsun. Hatayı başka yerde değil kendinde arasın. Çağımız yenileme çağı. Kendinizi yenileyeceksiniz. İnsanların bugün en çok yapması gereken şey bu.