Bocce Turnuvası’nda kıyasıya bir mücadele yaşandı Bocce Turnuvası’nda kıyasıya bir mücadele yaşandı

ESA Eyüpsultan Belediyesi Akademisi Çocuk Etkinlik Merkezi’nde 2024 – 2025 hizmet dönemi başladı. 4-5 yaş arası toplam 142 çocuğun faydalandığı merkezde, çocukların aktif rol alabileceği programlar uygulanıyor.

ESA Eyüpsultan Belediyesi Akademisi Çocuk Etkinlik Merkezi’ne başlayan minikler ilk kez okula gitmenin heyecanını, öğretmen ve arkadaşlarıyla da tanışmanın mutluluğunu yaşadı.

Dört duvar arasına sığmayan, yaşayarak ve deneyimleyerek öğrenmeyi hedefleyen etkinlik merkezinin bahçesinde tarım alanları, 17 tür meyve ağacı, kümes hayvanları bulunuyor. Tarım alanlarında ekim ve hasat zamanlarında çocuklar tohum ve fidelerin ekimini gerçekleştirip, kümes hayvanlarını besliyor.

ESA’ya giden minikler, orman eko-sistemi ve çevre bilincini deneyimleyerek öğrenirken, orman ve içerisinde barındırdığı tüm yaşam alanını tanıyor, çevre eğitimi konusunda bilinçleniyor.

DOĞA VE TOPRAK SEVGİSİ AŞILANIYOR
 

Geleceğin umudu çocuklara, ağaç, doğa ve toprak sevgisini aşılamayı amaçlayan etkinlik merkezinde aynı zamanda onların aktif rol alabileceği çocuk merkezli programlar uygulanıyor. Gems eğitimi, fen bilgisi eğitiminde çocukların gözetimli keşif yöntemi ile bilinçlenerek öğrenmeleri sağlanıyor.

ÇOCUK ETKİNLİK MERKEZİ’NDEN 142 ÇOCUK FAYDALANIYOR

Sabah ve öğlen grubu olmak üzere 4 - 5 yaş arası 142 çocuk, ESA Eyüpsultan Belediyesi Akademisi ve Çocuk Etkinlik Merkezi’nden faydalanıyor.

ESA BÖLGEDEKİ ÖNEMLİ BİR İHTİYACI KARŞILIYOR

Toplam 400 metrekarelik bir alanda, Karadolap Mahallesi Direk Sokak’ta 2 katlı olarak hizmet veren ESA, bölgede bu konudaki büyük bir ihtiyacı karşılıyor. Çocuk Etkinlik Merkezi, 3 sınıf, 1 Loft Alanı (Etkinlik Alanı), 1 İdare Odası, 1 Bekleme ve Bebek Bakım Odası, 1 Yemekhane/Mutfaktan oluşuyor.

Editör: HABER MERKEZİ