BELEDİYE

Çebi, Bi'Mola Yaşam Merkezi'ni açtı

Küçükçekmece Belediyesi Bi’Mola Yaşam Merkezi’ni hizmete açtı. Sosyal belediyecilik anlayışıyla projeleri artırarak hizmete devam edeceklerinin altını çizen Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Hizmet yolunu kapatırlarsa yeni bir yol açarız. Önemli olan niyetinizin hizmet etmek olmasıdır.” dedi.

Abone Ol

Küçükçekmece Belediyesi, Başkan Kemal Çebi ile birlikte, ikinci dönemde de sosyal belediyecilik alanında önemli projelere imza atıyor. Dezavantajlı vatandaşların ve ailelerinin yaşamını kolaylaştıracak Bi’Mola Engelsiz Yaşam Merkezi, Çebi’nin katılımıyla açılışını yaptı.

İlçe halkına kendisine güvenip bir kez daha görev verdiği için teşekkür eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Eğer niyetiniz hizmet etmekse bunu bir şekilde yaparsınız. Yolumuzu kapatırlarsa yeni bir yol açarız” dedi.

ÇEBİ: HALKIMIZ ‘YENİDEN SOSYAL BELEDİYECİLİK’ DEDİ

Önceki dönemde yaptıklarını ve yeni dönemde de yapacaklarını dile getiren Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Bi’Mola Engelsiz Yaşam Merkezi’mizin Küçükçekmecemize hayırlı olmasını diliyorum. İlçemizde sosyal belediyecilik anlayışıyla ikinci dönemde de hizmet etmeye devam ediyoruz. Belediyeciliğin tamamen sosyal belediyecilik alanına taşındığını hepimiz biliyoruz. Geçmiş beş yılda bunu uyguladık, sağ olsunlar Küçükçekmeceliler bunun değerini ve kıymetini bizi yeniden seçerek bildiğini gösterdi.” dedi.

“EŞİTLİK SADECE YASALARDA DEĞİL, HAYATIN HER ALANINDA”

Eşit bir topluma dikkat çeken Çebi, “Kadrolarımızda bir takım değişiklikler yaptık. Yeni beş yıldaki hizmet anlayışımızı da geliştiriyoruz. Nüfusumuzun yüzde 10’u dezavantajlı bireylerden oluşuyor. Dolayısıyla bu insanlarımızın da eşit şekilde yaşamını sürdürmesi gerekiyor. Ve bu bizim önemli bir görevimiz. Beraber yaşayacağız, onların yaşamlarını da bizimki gibi rahatlatmalıyız. Eşit bir toplum budur. Eşitliğin sadece kanunlarda değil, sosyal hayatımızda da olması gerektiğine inanıyoruz.” diye konuştu.

“AİLELERİMİZİN İŞİ KOLAYLAŞACAK”

Merkezin işlevinden bahseden Çebi, “Bi’Mola Engelsiz Yaşam Merkezi bu anlayışımızın ürünüdür. Önceliğimiz bu merkezlerimizin çoğaltmak. 4-16 yaş aralığındaki çocuklarımız burada vakit geçirecek ve çocuklarımızın aileleri de gün içindeki işlerini yapabilir.” dedi.

“VAZGEÇMEK BİZİM FİKİRLERİMİZ ARASINDA DEĞİL”

Vatandaşa ve belediye çalışanlarına teşekkürlerini sunan Çebi, “Sorumluluklarımız çok fazla. Sadece bu merkez değil, buna benzer birçok sosyal belediyecilik ürünü projelerimizi artırmaya ve Küçükçekmece’deki vatandaşlarımızla ortak akıl içinde tüm belediye imkanlarını doğru kullanmalıyız. Şatafat ve israftan uzak durarak bu kaynakları kullanmak temel amacımızdır. Her türlü engellemelere, sıkıştırmalara rağmen başarılı olmaya devam edeceğiz. Eğer yolumuz yoksa yeni bir yol açacağız. Asla vazgeçmek bizim fikirlerimiz arasında yoktur. Örneğin askıda fatura bu sıkıştırmaların sonucudur. “Ekmeği bedava veremezsin” dediler biz de dedik o zaman 5 kuruşa veriyoruz. Fikriniz eğer hizmetse bir şekilde bunu yaparsınız. Küçükçekmecelilerin olağanüstü desteği ve belediyemizin kadrosunun kararlığı önümüzdeki tüm engelleri aşacağımızın göstergesidir.

Merkezimizin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyorum. Merkezimizin yüklenicisine de ayrıca teşekkür etmek istiyorum.” diye konuştu.

SERVİS İMKÂNI DA SAĞLANACAK

1650 m2’lik alana sahip Engelsiz Yaşam Merkezi’nde, 350 m2 inşaat alanı, 450 m2 yeşil alan ve 211 m2 oyun parkı da yer alıyor. Servis imkânının da sağlanacağı merkezde, randevuyla öğrenci kabul edilecek. Alanında uzman çocuk gelişim uzmanları eşliğinde çocuklar, 2-3 saat aralığında oyun ve aktivitelerle zaman geçirirken, ebeveynler de günlük işlerini kolaylaştırma fırsatı bulacak. Merkezde otizm, down sendromu ve bedensel engelli çocukların yanı sıra 4 yaşını tamamlamış ve tuvalet eğitimini almış zihinsel engelli çocuklar misafir edilecek. Serkan Horuz / Kent Yaşam Gazetesi