GÜNDEM

Özgür Özel: Türkiye teröre teslim olmayacak

Beşitaş'tan Türkiye'ye seslenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyetimizin iki gün sonra 101’inci yılını kutlayacağımız bugünlerde dimdik ayaktadır, sinmeyecektir, teröre teslim olmayacaktır" dedi

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda "Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı" mitingi düzenliyor.  CHP Genel Başkanı Özgür Özel'de mitingde bir konuşma gerçekleştirdi. Özel konuşmasında şıu cümlelere yer verdi:

“Dün geceyi yollarda, Türkiye’nin dört bir yanından yola çıkarak geçiren, buraya Türkiye’nin dört bir yanından, İstanbul’un dört bir yanından ulaşan ve bugün, bu çağrıya kulak verip burada korkmadığını, sinmediğini, teslim olmayacağını haykırmaya gelen ve bugün benim sözümü dinlemeye gelirken sözden daha önemlisi, burada sözünü söyleyen her birinizin önünde saygıyla eğiliyorum. Cengiz Coşkun, Zahide Güçlü, Hasan Hüseyin Canbaz, Atakan Şahin Erdoğan, Murat Arslan; çarşamba günü TUSAŞ’ımıza yönelik terör saldırısında şehit oldular. Onlarla birlikte Türkiye Cumhuriyeti için Kurtuluş Savaşı’ndan bugüne ve terörle mücadelede verdiğimiz tüm şehitleri rahmetle ve minnetle anıyoruz.

"Terörün amacı yaratacağı korkuyla bizlere istikamet dayatmakken o korkuyu yenip meydanları dolduran on binlere selam olsun”

Bu toplantıyı terör saldırısından önce planlamıştık. Salı günü yapacağımızı duyurduk. Kadınların, çocukların, bebeklerin, sokaktaki canların, ormanların, orman yanarken telef olan canların hepimizin yaşam hakkını savunmak için, yaşam hakkına vurgu yapmak için burada toplanacaktık. Çarşamba günü hain terör saldırısını yaşadık. Acilen toplandık, iki parça halinde. Bir grup benimle birlikte Diyarbakır’daki arkadaşlarımız, bir grup Ankara’daki yönetici arkadaşlarımız. Ardından ertesi sabah erken saatte Ankara’da buluştuk. Bu toplantının yapılmaması, bu mitingin ertelenmesi gündemdeydi. Dendi ki ‘Her şey bir yana, güvenlik kaygısı İstanbul’un trafiğini bile bir anda boşalttı. Güvenlik kaygısı o büyük meydanı dolduracak kalabalığı zorlar, gelmezler, gelemezler. Bugün yüreği burada olup da evinden, bir başka yerden burayı takip edenlere büyük saygımızla ama terör tam da bunu yapmak istediği için, terörün amacı bizi korkutmak, susturmak, sindirmekken; terörün amacı hayatımızı kendi hedeflerine göre değiştirmekken; terörün amacı bizlerde yaratacağı korkuyla bizlere istikamet dayatmakken o korkuyu yenip, kırıp buraya koşup gelenlere, meydanları dolduran on binlere binlerce teşekkür, binlerce selam olsun. Teröre, şiddete karşı korkmayanlar hoş geldiniz. Susmayanlar, teslim olmayanlar hoş geldiniz. Birlik ve beraberliğinden vazgeçmeyenler hoş geldiniz.

"Türkiye Cumhuriyeti dimdik ayaktadır, sinmeyecektir, teröre teslim olmayacaktır”

Bugün bu meydanda bu ülkenin geleceğine ipotek koymaya çalışan teröre, hayatımızın her alanını esir alan şiddete karşı hep birlikte meydan okumaya geldik. Ülkemiz 40 yıldır başta PKK, farklı terör örgütlerinin hedefi olmaktadır. Milletimiz terör saldırılarında canlarını yitirmiş, şehitler vermiş, çok acılar çekmiştir. Güvenlik güçlerimizin yanı sıra; kamu personelleri, öğretmenler, sağlık emekçileri, işçiler, siviller bu saldırıların hedefi olmuştur. Ama tüm bunlara rağmen Türkiye Cumhuriyeti -Cumhuriyetimizin iki gün sonra 101’inci yılını kutlayacağımız bugünlerde dimdik ayaktadır, sinmeyecektir, teröre teslim olmayacaktır. Biz CHP’yiz. Biz Türkiye’nin kurucu partisiyiz. Biz bu ülkenin birliğinin, beraberliğinin teminatı olan partiyiz. Güçlü, zengin, adil, demokratik bir Türkiye için; terörü bitiren, şiddeti yok edip yurttaşlarını güvende tutan, toplumsal barışı sağlayan ve daima ileriye giden bir Türkiye için çalışanlarız. O yüzden bu milletin önünü kesmek isteyen kim olursa olsun, hangi odak olursa olsun karşısındaki en büyük güç CHP’dir.