BELEDİYE

CHP'nin önemli isimlerinden sahnede Kürtçe Batmane türküsü

Esenyurt’ta düzenlenen Kardeş Kültürler Festivali'ne CHP'nin önemli isimlerinden CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat ile CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer Kürtçe Batmane türküsünü söylediler.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat ve Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’den Kürtçe düet. Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali'nde sahneye çıkan iki isim 'Batmane' türküsünü birlikte söylediler.

Loading...

"FARKLILIK GÜÇLENDİRİR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat şunları söyledi;

"Bize hep farklı olanların birbirine karşı olduğunu anlattılar. Ama bugün bu meydanda görüyorum ki farklı olanlar birbirlerini güçlendirenlerdir. Farklı olanlar bir bütünün farklı parçalarıdır ve onlar daha çok birbirlerini zenginleştirenlerdir. Ben Tokatlı Özgür Karabat olarak bugün Kürtçe ezgileri dinlerken gönlümde büyük duygular hissettim. O duyguyu biliyorum ki Esenyurt'ta yaşayan Rumelili, Balkanlı, Karadenizli, Tokatlı, Vanlı, Ardahanlı, Karslı, Muşlu… Hepimiz birlikte hissettik. Biz bu topraklarda barış ve kardeşlik içinde birlikte yaşamaktan son derece mutluyuz. Dolayısıyla birbirimizin türkülerini kuvvetli bir şekilde söylemeye devam edeceğiz."