GÜNCEL

Cihat Yaycı Paşa çileden çıktı; Türkiyeli diye bir şey yok

Anayasa tartışmalarının yaşandığı bugünlerde Müstafi Amiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, katıldığı bir panelde ‘Türkiyeli’ kavramı üzerinden hararetli bir tartışmaya girdi. Yaycı, “Dünyada bizden başka Türkiyeli kavramını kullanan biri yok” dedi.

Abone Ol

Müstafi Amiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, katıldığı bir toplantıda kendisine uyarıda bulunan Azerbaycanlı bir kadınla kavramlar üzerinden tartıştı. Yaycı, “Türkiyeli diye bir kavram yok. Dünyada hiçbir ülkenin vatandaşları için de o ülkeye özel bu şekilde bir kullanım yok. Bu tercüme hatasından kaynaklı adeta bir bölücülüktür” dedi.

TANSİYON YÜKSELDİ

İşbirliği ve Proje Platformu’nun düzenlediği etkinliğe konuk olan, Mavi Vatan projesinin fikir babası olarak kamuoyunda geniş kitlelerce tanınan Müstafi Amiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Azerbaycanlı bir kadınla ‘Türkiyeli’ kavramı üzerinden tartışma yaşadı.

Loading...

Anayasa tartışmalarının olduğu bu günlerde Türk yerine Türkiyeli kavramının getirilmesi düşüncesine yönelik eleştirilerini dile getiren Yaycı’ya katılımcılardan Azerbaycanlı olduğunu söyleyen bir kadın, İran’da ‘İranlı’ kavramı kullanılıyor iddiasında bulundu. Yaycı İran Anayasası’nın gösterilmesini istedi ve dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir kullanım olmadığını söyledi.

Tartışmada tansiyon yükselirken Cihat Yaycı, “Amerikalı diye bir kavram yok Amerikan var. İran’da da İranlı diye bir şey yok İrani var, Parsi var. Türkiye’de Türkiyeli kavramı olamaz. Bu olsa olsa bir çeviri hatası ve bölücülüktür” diyerek sert tepki gösterdi. Fazıl Anıl Kılıçlı