GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Verdi

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup toplantısına katıldı. Erdoğan toplantı da iki müjdeyi duyurdu. Elektrikte yüzde 15, sanayi doğalgazında yüzde 20 indirime gidileceğini belirtti. Ayrıca bakanlarında milletvekili olmasıyla kabinenin değişeceğini de vurguladı. 


ERDOĞAN: BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR
Erdoğan bakanların14 Mayıs'tan sonra Meclis'te olacaklarını söylerken kabinenin de değişeceğini belirtirken, “ 9 Nisan'da aday listelerimizi teslim edeceğiz. 3 dönem kuralı ve diğer sebeplerle yeni isimler yer alacak, arkadaşlarımızın bir kısmı ile devam edeceğiz. Bu bir bayrak yarışıdır. Günü geldiğinde bayrağı, onu aynı menzile taşımaya devam edecek bir başkasına devretmek kaçınılmazdır. Bakanlarımız hizmetleri 14 Mayıs'tan sonra Meclis'te sürdürecekler. Seçimleri kazandıktan sonra kabinede yeni isimlere görev vereceğiz. "


İKİ MÜJDE 
‘Şimdiden iki ayrı müjdeyi paylaşalım’ diyen Erdoğan, elektrikte tüm abone gruplarından nisandan itibaren yüzde 15 indirime gidileceğini aktardı. Erdoğan, “İkincisi, sanayicilerimizin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğalgaz tarifesinde, nisan ayından itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz. Güvenlik korucularımıza da müjdemiz olacak. Emekli oldukları için aylıkları düşük kalan yaklaşık 42 bin güvenlik korucumuzun da istifade etmesini sağlıyoruz. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini de 2 bin liraya çıkardık.

ASGARİ ÜCRETE'DE ZAM 

Erdoğan, Temmuz ayında asgari ücrete iyileştirme yapılacağının da müjdesini verdi.