GÜNCEL

DEM Parti'den Kayseri açıklaması; ‘Göçmenlerin Yanındayız’

DEM Parti, Kayseri’de yaşanan olaylara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Abone Ol

Kayseri'de dün akşam yaşanan olayların ardından, DEM Parti Göç ve Mülteciler Komisyonu'ndan güçlü bir açıklama geldi. Parti, göçmenlere yönelik artan ırkçılığa ve şiddete karşı duruşunu net bir şekilde ortaya koydu.

DEM Parti'nin açıklaması şöyle:

GÖÇMENLERİN YANINDAYIZ!

"Göçmenlere karşı yükseltilen ırkçılığın sonuçlarından biri de dün akşam Kayseri'de yaşanan vahşettir. Suriye'den göç etmek zorunda kalan, Kayseri'de yaşayan ailelerin evlerinin, işyerlerinin, arabalarının yakıldığı düşmanca saldırıyı kınıyoruz. Yetkililerin görevi saldırıları durdurmak, göçmenlerin yaşam hakkını korumaktır. Irkçılığın, ayrımcılığın, göçmen düşmanlığının ve körüklenen nefretin değil göçmenlerin yanındayız, birlikte yaşıyoruz, yan yanayız!"

“HAKLARINI KARARLILIKLA SAVUNACAĞIZ”

DEM Parti, bu açıklamasıyla birlikte göçmenlerin yanında olduğunu ve onların haklarını koruma mücadelesinde kararlılıkla duracağını belirtti. Açıklamada, yetkililerin saldırıları durdurma ve göçmenlerin yaşam hakkını koruma sorumluluğuna vurgu yapıldı.

Parti, göçmenlere yönelik nefret söylemi ve şiddetin kabul edilemez olduğunu, birlikte yaşam kültürünün desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Kayseri'deki olaylar, toplumun tüm kesimlerinde büyük yankı uyandırırken, DEM Parti'nin açıklaması göçmenlere verilen desteğin bir göstergesi olarak dikkat çekti.