Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasıyla başlayan ve tutuklanmasıyla ülke genelinde yayılan Saraçhane protestolarının en büyük mitingini bugün Maltepe’de gerçekleştiriyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren miting alanına akın eden yurttaşlar, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sloganlarıyla meydanı doldurdu. Kalabalığın coşkusu, protestonun büyüklüğünü gözler önüne serdi.

Mitingin açılış konuşmasını, Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu yaptı. Konuşmasında, “Bu sadece Ekrem’in değil, tüm halkın mücadelesidir. Adalet için, demokrasi için buradayız,” diyerek meydanı dolduran binlerce vatandaşa seslendi.

Dilek İmamoğlu'nun sözlerinden satırbaşları şöyle: "Annlerin yüreğini yakarak iktidarınızı koruyamazsınız... Bir avuç insan yenilecek, millet huzura kavuşacağız. Bu ülkeyi sevgi kuratacak... Adalet yasaklanamaz, vicdan hapsedilemez. Bu ülkede hep birlikte mücadele edeceğiz. Ya hepo beraber, ya hiç birimiz." Daha sonra ise İmaoğlu'nun anne ve babası söz alarak İmamoğlu'na destek çıktı.

İmamoğlu mesajını yapay zekâ teknolojisi ile okudu İmamoğlu mesajını yapay zekâ teknolojisi ile okudu