DİN

Diyanet'te 'Mücamele Vizesi' ile hacca kurasız gidildiği iddia edildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın referansıyla seçilmiş kişilere hacca kurasız gitmeyi sağlayan 'Mücamele Vizesi' verildiği iddia edildi.

Abone Ol

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın referansıyla seçilmiş kişilere özel vize hakkı tanındığı ve bu kişilerin hacca gittiği iddia edildi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı’nın eşi Ali İhsan Martı ve Düzce İlahiyat Fakültesi Dekanı İsmail Karagöz’ün dışında, çok sayıda üst düzey yöneticinin eşinin de “Mücamele” vizesi ile hacca götürüldüğü öğrenildi.

Din Hizmetleri Genel Müdürü Şaban Kondi, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir ile Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı ve Özel Kalem Müdürlüğü’nü birlikte yürüten Hasan Güçlü, eşlerini kuraya sokmadan hacca götürdü.

Yöneticilerin, eşleri ile birlikte kendilerine tahsis edilen odada bir ay kaldığı ve kaldıkları her gün için yöneticilere, hacılardan alınan ücretlerden harcırah ödendiği ortaya çıktı.