EKONOMİ

Doğalgaz faturalarında yeni dönem yılbaşından sonra başlıyor

Yılbaşından itibaren doğalgazda yeni fatura dönemine geçiliyor. Doğalgaz tüketicileri bu haberi dikkatle okumalı, 2025 yılında doğalgaz faturaları için yeni bir düzenleme başlıyor.

Abone Ol

Hükümetin sıkılaşma adımlarından biri olarak hayata geçirileceği iddia edilen yeni düzenlemeye göre yılbaşından sonra doğalgaz faturalarında yeni bir uygulama başlayacak.

Yılbaşından itibaren doğalgazda kademeli faturalandırmaya geçilecek. Tüketimi yüksek olanlara yüklü zam yapılacak. Gazeteci Olcay Aydilek'in 'kulis' olarak aktardığı bilgiler şöyle;

"Elektrikte olduğu gibi doğal gazda da kademeli tarife için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Enerji yönetimi, şehiriçi doğal gaz dağıtım şirketlerinden, bölgelerindeki abonelerin tüketimlerini, öngörülen kademelere ayırarak, göndermelerini istedi.

Nasıl mı? Örneğin, aylık 100-200 arası, 200-400 metreküp arası ve diğer tüketim kademeleri gibi... Yeni yılda, doğal gazda da yıllık belli bir tüketimi aşan. gelir düzeyi yüksek abonelerde, sübvansiyon sona erecek. Bu gruba giren aboneler, kullandıkları gazın bedelini ödeyecek.

Peki, doğal gazda sübvansiyonsuz gazın verileceği  tüketim sınırı belli oldu mu? Bu konuda henüz bir karar alınmadığı belirtiliyor. Ortalama tüketimi çok çok aşan, yüksek tüketimli, üst gelir grubu için sınır değerler belirlenecek ve ilan edilecek."