BELEDİYE

Dostluk Parkı ve Spor Sahası Silivri’de Hizmete Açıldı

Silivri Belediyesi tarafından Yeni Mahalle'de yapımı tamamlanan Dostluk Parkı ve Spor Sahası, düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine sunuldu.

Abone Ol

Silivri Belediyesi tarafından Yeni Mahalle'de yapımı tamamlanan Dostluk Parkı ve Spor Sahası, düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine sunuldu. Açılış töreninde konuşan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, açılan parkın sadece bir dinlenme alanı değil, aynı zamanda dostluk ve kardeşliğin simgesi olacağını vurguladı.

Silivri Belediyesi, Yeni Mahalle’de Dostluk Parkı ve Spor Sahası’nın açılışını gerçekleştirildi. Yaklaşık 2.400 metrekarelik bir alana kurulan park; 1.300 metrekarelik yeşil alanı, 90 metrekarelik çift potalı basketbol sahası, çocuk oyun grupları, yürüyüş yolları, spor alanları ve kameriyeleri ile her yaştan vatandaşa hitap edecek ortam hazırlandı.

Silivri'nin Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşları dostluk içinde kucakladığını belirten Başkan Balcıoğlu, "Bu park sadece bir park değil, dostluk ve kardeşliğin simgesi olacak. Silivri’miz farklılıklarıyla güçlü bir şehir. Farklı renkler, sesler ve kültürlerden gelen insanlarımızla bir zenginlik oluşturuyoruz" şeklinde konuştu. Belediye başkanlığı anlayışının, ranttan uzak durup halka yakın olmak olduğunu vurgulayan Başkan Balcıoğlu, “Sizlerden aldığımız güçle, ihtiyaçlarınıza kulak vererek hareket ediyoruz. Belediyecilik anlayışımızda birlikte karar almak, her sesi dinlemek ve birlikte yönetmek var" dedi.

Başkan Balcıoğlu, Silivri’de yaşayan her çocuğu kendi evladı gibi gördüğünü dile getirerek, “Bir şeyi samimiyetle paylaşmak istiyorum: Meclis üyesiyken bana ‘kaç çocuğun var?’ diye sorduklarında, ‘iki çocuğum var’ derdim. Şimdi, Silivri’nin muhafızı olarak ‘kaç çocuğun var?’ diye sorulduğunda, 40 bin evladım var diyorum. Çünkü Silivri’de yaşayan her çocuk, benim de evladım. Onları, kendi çocuklarımdan ayırmıyorum. En büyük zenginliğimiz, çocuklarımızın gözlerindeki ışıltı ve yüzlerindeki tebessüm” diyerek çocuklar ve anneler için çalışmaya, üretmeye devam edeceğini açıkladı.

ÇOCUKLAR EŞİT OLACAK

Belediyeciliğin insana dokunmak olarak gördüğünü belirten Başkan Balcıoğlu, “Bizim aklımıza belediyecilik deyince; Değirmenköy’de temelini attığımız kreş, çocuklarımıza dağıttığımız çanta ve kırtasiye yardımları, ihtiyaç sahibi evlatlarımıza sağladığımız kahvaltı desteği ve yeni doğan bebeklerimize gönderdiğimiz bebek setleri geliyor. Size söz veriyorum, bu şehrin çocukları eşit olacak, hiçbir anne çocuğunun geleceğinden endişe duymayacak” dedi.

Silivri genelindeki projeler hakkında da bilgi veren Başkan Balcıoğlu, bu parkın beşinci tamamlanan park olduğunu belirtti. Ayrıca, dört yeni parkın daha yapımının hızla devam ettiğini ve en kısa sürede hizmete açılacağını müjdeledi. Töreni Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millete efendilik yoktur, hizmet vardır" sözleriyle bitiren Başkan Balcıoğlu, Silivri halkına hizmet etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Silivri Yeni Mahalle Muhtarı Müslim Üstün, çocukların ve ailelerinin birlikte vakit geçirebileceği alanların oluşturulmasına katkılarından dolayı Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve belediye ekiplerine teşekkür etti. Yeni Mahalle'deki diğer park çalışmalarının da hızla devam ettiğini belirten Üstün, çarşı içinde yer alan muhtarlık ofisinin Başkan Balcıoğlu'nun desteğiyle mahalleye taşınarak daha yakın bir hizmet sunmaya başlayacağını açıkladı.