GÜNCEL

Erdoğan'dan hayvan severlere ve CHP'li belediyelere sert sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, CHP'nin belediyelerde çoğunluk sağlamasının ardından belediye borçlarını gündemine aldı ve son günlerdeki en çok gündem yaratan sokak hayvanları konusunda da hayvan severlere yüklendi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde artan belediye borçları ve başıboş sokak köpekleri ile ilgili olarak CHP’li belediyelere ve hayvanseverlere sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın belediye borçlarının tahsiline kaynakta başlayacağını duyurarak, "Öyle 25 kuruşa simit yok," dedi.

Loading...

Belediyelerin mali disiplin konusundaki eksikliklerine dikkat çeken Erdoğan, borçların tahsili için daha sıkı önlemler alınacağını belirtti. Bu açıklama, yerel yönetimlerin mali sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiği konusunda bir uyarı olarak değerlendirildi.

HAYVAN SEVERLERE SERT ELEŞTİRİLER; "ORTALIĞI AYAĞA KALDIRANLAR"

Ayrıca, son haftalarda medyada ve sanat camiasında başıboş sokak köpekleriyle ilgili tartışmalara da değinen Erdoğan, "Son 1 haftadır ortalığı ayağa kaldıran sanatçılar, medya mensuplarından başıboş sokak köpeklerini sahiplenmelerini bekliyorum," ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın bu açıklaması, sokak hayvanları sorununun çözümünde daha fazla sorumluluk alınması çağrısı olarak yorumlandı.

Loading...

Erdoğan’ın eleştirileri ve çağrıları, hem belediyeler hem de kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Belediyelerin mali yönetimi ve sokak hayvanları konusundaki tutumları önümüzdeki dönemde daha fazla tartışılacak gibi görünüyor.