Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla Vahdettin Köşkü'nde gerçekleştirilen programda sigaraya karşı önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni bir sigara yasası düzenlemesiyle ilgili sinyal verdi.

İSPANYOL GENÇ ANLATTI

İspanya'dan gelen Stella isimli öğrenci, ülkesinde tütün mamullerinin kullanımına ilişkin çıkarılan yasadan bahsetti. İspanya'da, tütün şirketlerinin sigara izmaritlerinin temizlenmesi için aktif sorumluluk almalarını zorunlu kılan çevre düzenlemeleri getirildiğini belirtti. Stella, "Bu düzenlemeler, izmaritlerin toplanmasını ve atık olarak uygun şekilde işlenebilecekleri tesislere taşınmasını da kapsıyor. Hepimiz için sürdürülebilirlik ve sorumluluğu teşvik eden bu tür girişimleri desteklemenin zamanı geldi" dedi.

Erdoğan, İspanyol gencin sözlerinin ardından, "Çok teşekkür ediyorum. İspanya'da Sayın (Başbakan Pedro) Sanchez'den de bu kanun metnini isteyeceğim." ifadesini kullandı.

'İNGİLİZ MODELİ'

Erdoğan aynı zamanda sigaraya karşı 'İngiltere Modeli'nin sinyalini verdi. Birleşik Krallık'tan Türkiye'ye gelen 15 yaşındaki bir öğrencinin ülkesinde 2009'dan sonra doğanların hayat boyu sigaraya erişimini yasaklayan yasadan bahsetmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerekirse yasa ile ilgili Birleşik Krallık'la iletişim kurulabileceğini belirtti.

Ortak Akıl Zirvesi Esenyurt'ta Gerçekleşti Ortak Akıl Zirvesi Esenyurt'ta Gerçekleşti

FABRİKALAR KAPATILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda 9 yaşındaki Nilay Akman adlı ilkokul 3. sınıf öğrencisinin "Keşke dünyada hiç sigara olmasaydı. Sigara fabrikalarını kaldırabilir miyiz?" sözlerine "Olabilir" diyerek cevap verdi.

Editör: Editör Yazar