BELEDİYE

Esenyurt’a bir aşevi daha

Esenyurt Belediyesi, Akçaburgaz Mahallesi'nde yeni bir aşevi hizmete sundu. Açılışı Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer tarafından yapılan aşevinde, cuma namazı çıkışında vatandaşlara ilk yemek ikramı yapıldı.

Abone Ol

Esenyurt Belediyesi'nin Akçaburgaz Mahallesi'nde açtığı aşevinde, günlük 1000 kişiye sıcak yemek sunulacak. Esenyurt Belediyesi, Akçaburgaz Mahallesi'nde yeni bir aşevi hizmete sundu. Açılışı Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer tarafından yapılan aşevinde, cuma namazı çıkışında vatandaşlara ilk yemek ikramı yapıldı. Günlük olarak en az bin ihtiyaç sahibi vatandaşa bir öğün ve dört çeşit sıcak yemek sağlanacak olan merkez, aynı anda 200 kişiye hizmet verebilecek. Her gün 12.00 ile 14.00 saatleri arasında açık olacak aşevi, sosyal belediyecilik anlayışının önemli bir adımı olarak öne çıkıyor. Ayrıca, yemekler mahallelerdeki dağıtım noktaları aracılığıyla da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

DEVLETİN ULAŞAMADIĞI NOKTALARDA

Açılışta konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, "Göreve gelir gelmez Esenyurt'u sosyal belediyeciliğin merkezi yapmak için hedefler koyduk. Bu hedef doğrultusunda Yıldız Camii altında aşevimizi açtık ve kapasitemizi 15 bine kadar çıkarmayı planlıyoruz. Esenyurt'un büyüklüğü nedeniyle, aşevlerini mahallelerde açmayı hedefliyoruz. İstiklal Mahallesi'nde bir aşevini açarak bin 500 kişiye yemek vereceğiz. Bugün de Akçaburgaz Mahallesi'nde açtığımız aşevimizle günlük bin kişiye üç çeşit yemek sunacağız. İhtiyaç duyulan diğer mahallelerde de en az altı aşevi daha açmayı planlıyoruz. Sosyal devletin yapması gereken işleri, devletin ulaşamadığı noktalarda biz Esenyurt Belediyesi olarak üstleneceğiz. Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesi, sesi çıkmayanların sesidir" şeklinde konuştu. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ