Eyüpsultan Belediyesi, 1 Ekim Yaşlılar Günü’ne özel nostalji rüzgarları estiren bir etkinlik düzenledi. Eyüpsultan Belediyesi Başkanlık Binası Fuaye Alanı’ndaki etkinlikte genç piyanist Güneş Yakartepe müzik dinletisi gerçekleştirirken, Sanatçı Efruze ise Yeşilçam filmlerinin unutulmaz şarkılarını seslendirdi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen’in katılımıyla, “Zamanın Melodileri” başlığı altında “Birlikte Güzelleşen Anılara Yenisini Ekleyelim” sloganıyla düzenlenen etkinlikte genç piyanist Güneş Yakartepe müzik dinletisi gerçekleştirdi. Sanatçı Efruze ise Yeşilçam filmlerinin gönüllere taht kurmuş şarkılarını seslendirdiği bir konser verdi.

“BİZİM BAHARI BIRAKMAYA NİYETİMİZ YOK”

Etkinlikte yaptığı selamlama konuşmasında artık geçmişten gelen yaşlılar ifadesini kullanmamak gerektiğine dikkat çeken Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, “Çünkü biraz önce sevgili Elif Hanım seslendirdi, ‘Nasıl da yakalamıştık saçlarından baharı’. O baharı yakaladık ya saçlarından, bizim onu bırakmaya niyetimiz yok. Hep beraber o baharı orada tutacağız” dedi.

“HEPİNİZ ÇOK DEĞERLİSİNİZ”

Daha sık bir araya gelmek istediklerini dile getiren Başkan Özmen, “Değerli büyüklerim hepiniz çok değerlisiniz. Aranızda kendimi çok mutlu hissettim. Bu belediye sizin, burası sizin eviniz, size ait burası. Bizim bunu size daha çok hissettirmemiz lazım. Sadece 1 Ekim’de bir kere olmasın. Bunun dışına çıkmalıyız. Biz bunu Eyüpsultan’da değiştirelim. Öyle senede bir gün olmasın, daha sık bir araya gelelim” diye konuştu.

“SÖZÜN ÖTESİNE GEÇMEMİZ LAZIM”

Belediyeler olarak sözün ötesine geçilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Özmen, “Yaş almış yurttaşlarımıza, annelerimize, babalarımıza, ninelerimize, büyüklerimize saygımızın sözle sınırlı kalmaması lazım. Bizim sizi mutlu etmemiz lazım. Bizim size hizmet etmemiz lazım. Bu bizim borcumuz. Belediyenin tek gayesi var, halkı, yurttaşı, komşuyu mutlu etmek” ifadelerini kullandı.

İBB, 39 ilçede 70.038 paket süt dağıttı İBB, 39 ilçede 70.038 paket süt dağıttı

“YAŞ ALMIŞ İNSANLARIN SORUNLARINI İNCELEYEN UZMANLARA İHTİYACIMIZ VAR”

Yaş almış insanların psikolojik, fiziksel sorunlarını inceleyen, araştıran uzmanlara ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Özmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “O uzmanlardan belediyede istihdam edeceğiz. Tek işleri, yaş almış yurttaşlarımızın sorunlarını, ihtiyaçlarını, taleplerini bir uzman gözüyle incelemek olacak. Yapacağımız işi bize işin uzmanları söylesin. Bunun yanında temizlik, tıraş gibi sizin günlük ihtiyaçlarınızı karşılayacak hizmetlerimiz de devam edecek. Bunun ötesinde yaş almış yurttaşlarımız için bir sosyal tesise ihtiyacımız var. İki tane açacağız ama şimdi hemen bir kent lokantası açacağız, onun yanına bir tane de sizlerin rahatlıkla gidebileceği, çayını, kahvesini içebileceği bir lokal açacağız. Bu lokali yakın zamanda açacağız. Yine Eyüpsultan Belediyesi olarak Alzheimer ile ilgili gündüz bakımevi açacağız. Dostlarımızı, akrabalarımızı, komşularımızı orada gündüz misafir edeceğiz.”

“EKREM BAŞKANIMIZ AĞAÇLI’DA BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ AÇIYOR”

Yaş almayla beraber belli bakım ve rehabilitasyon hizmetlerine ihtiyaç olduğunu ifade eden Başkan Özmen, şöyle devam etti:

“Ekrem başkanımız Eyüpsultan’ın sınırları içerisinde, Ağaçlı’da çok büyük bir bakım ve rehabilitasyon merkezi açıyor. Orada da gerekli bakım, tedavi ihtiyaçlarını karşılayabileceğimiz bir merkez açmış olacağız.”

Çeşitli ikramların yapıldığı ve Eyüpsultanlılara unutulmaz bir gün yaşatan etkinliğin sonunda katılımcılara çiçek dağıtıldı ve isteyenlere ücretsiz olarak işitme testi yapıldı.

Editör: HABER MERKEZİ