BELEDİYE

Eyüpsultan’da, Hayvanları Koruma Günü anlamlı bir etkinlikle kutlandı

Eyüpsultan Belediyesi, İBB Park Bahçeler Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı iş birliği ile 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nü kutlamak ve farkındalık oluşturmak adına çok özel bir etkinliğe imza attı.

Abone Ol

Eyüpsultan Belediyesi, İBB Park Bahçeler Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı iş birliği ile 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nü kutlamak ve farkındalık oluşturmak adına çok özel bir etkinliğe imza attı. Biyoçeşitlilik Sergisi ve Ekolojik Yaşam Atölyesi etkinliğinde öğrenciler interaktif atölye çalışmalarına katıldı. Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen de çocukları bu anlamlı günde yalnız bırakmadı.

Eyüpsultan Belediyesi ve İBB Park Bahçeler Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Eyüpsultan Belediyesi Başkanlık Binası yanında, Biyoçeşitlilik Sergisi ve Ekolojik Yaşam Atölyesi etkinlik programı düzenledi.

SERGİYİ GEZEN ÇOCUKLAR RENGARENK KUŞ EVLERİ YAPTI

Anlamlı etkinlikte öğrenciler, gezegenimizin geleceği için büyük önem taşıyan biyoçeşitliliğin korunmasına ve önemine dikkat çekmek için düzenlenen Biyoçeşitlilik Sergisi’ni gezdi. Ardından çocuklar, doğal yaşam alanlarının korunması ve sürdürülebilirlik üzerine gerçekleştirilen interaktif atölye çalışmalarına katıldı.

ÇOCUKLAR ETKİNLİĞE YÜZLERİNDE HAYVAN MASKELERİYLE KATILDI

Etkinliğe hazırladıkları dövizler ve yüzlerine taktıkları çeşitli hayvan maskeleriyle gelen öğrenciler, kuş evi yapım atölyesine katılarak kuş evleri yaparken aynı zamanda kuşların yaşam alanları hakkında da bilgi sahibi oldu. Öte yandan yaban hayvan temalı resimlerle boyama çalışmalarına katılan çocuklar hem eğitici hem de öğretici bir gün geçirmenin keyfini çıkardı.

BAŞKAN ÖZMEN, ÇOCUKLARIN HAZIRLADIKLARI KUŞ EVLERİNİ İNCELEDİ

Çocukları bu anlamlı ve özel günde Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen de yalnız bırakmadı. Çocukların yaptıkları birbirinden renkli kuş evlerini inceleyip, hazırladıkları maskelerden de takan Başkan Özmen, onlarla bol bol sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.