İşçiler tüm Türkiye’de sahada; ‘Geçinemiyoruz’ İşçiler tüm Türkiye’de sahada; ‘Geçinemiyoruz’

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 50 baz puanlık faiz indiriminin ardından piyasalar karışık bir seyir izledi. FED kararının ardından gözler yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) alacağı kararlara çevrildi. aizi beklentilerinin ortalaması ise yüzde 46,65 olarak hesaplandı.

Dün, Fed politika faizini 4 yıl aradan sonra ilk kez indirdi ve 50 baz puan düşürerek yüzde 4,75-5,00 aralığına getirdi. Analistler, faiz kararı sonrasında piyasalarda oynaklığın artmasının dikkati çektiğini belirterek, ABD'de pay piyasalarında, karara ilk tepkinin olumlu olmasına karşın, resesyon endişelerinin devam etmesiyle satıcılı bir kapanış gerçekleştiğini söyledi.

Fed'den yapılan açıklamada, son göstergelere göre ekonomik aktivitenin sağlam bir hızda genişlemeye devam ettiğinin görüldüğü aktarılarak, istihdam kazanımlarının yavaşladığı ve işsizlik oranının yükseldiği ancak düşük kalmayı sürdürdüğü kaydedildi. Şimdi ise merak edilen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararının hangi doğrultuda olacağı. Merkez Bankası kararının bugün saat 14.00'de açıklanması bekleniyor.

Editör: HABER MERKEZİ