GÜNCEL

Flaş gelişmeler; Kemal Kılıçdaroğlu yeniden CHP'ye aday mı oluyor?

Cumhuriyet Halk Partisi'nde değişim oldu ancak sular durulmadı. CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan peş peşe yeniden adaylık sinyalleri geliyor. İktidara yakın gazeteci Abdülkadir Selvi de konuya ilişkin yazdı.

Abone Ol

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında yeniden adaylıkla ilgili çarpıcı açıklamalara imza attı.

"BOŞUNA HANÇERLENDİK DEMEDİM"

Kılıçdaroğlu, yeniden adaylığına ilişkin soru karşısında delegeyi işaret ederek "Eğer yeniden genel başkan adayı gösterirlerse o zaman en cesurlar bir adım öne çıksın diyeceğiz" yanıtını verdi.

CHP'deki değişimle ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, "Değişim talebi niçin birdenbire patladı, biliyorum. Ben boşuna demiyorum ki hançerlendik diye. Sağduyu ile partinin yetkili organlarından oturup tartışmak varken niçin bu talep böyle birdenbire patladı? Ben bunları biliyorum ama gereksiz bir tartışmaya zemin hazırlamak istemiyorum." dedi.

SELVİ'DEN TÜZÜK KURULTAYI YORUMU

İktidara yakın gazeteci olarak bilinen Abdülkadir Selvi konuyla ilgili "Kılıçdaroğlu yeterli desteği bulursa eylül ayında yapılması planlanan tüzük kurultayını seçimli kurultaya çevirip CHP Genel Başkanlığı’na aday olmayı planlıyor." dedi.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da yine katıldığı programda Kılıçdaroğlu sorularına yanıt verirken, "Kılıçdaroğlu seçim sonucumu 20 gün sonra tebrik etti" ifadelerini kullandı.