Kamuoyunun sağlıklı bilgi edinmesi için uğraş veren basın emekçileri, halkın sağlığını doğrudan tehdit eden unsurları haberleştirmeye devam ediyorlar.

Trakya Türk TV'den İrfan Demir, Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesinde bulunan ve halkın doğrudan tükettiği içme suyunun depolarını yerinde görüntüledi. Demir, kötü niyetli insanların depolara kolayca sabotaj yapabileceklerini ortaya koydu.

BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI YÜCEER'E ÇAĞRI YAPTI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer'e çağrıda bulunan Demir, "Başkanım, gelin burayı görün, yanınıza TESKİ Genel Müdürünü alın ve bu rezalete bir son verin." ifadelerini kullandı.

İrfan Demir'in konuşmasının tamamı şöyle;

Sevgili izleyiciler, Tekirdağ Süleymanpaşa'da su arıtma deposu ile ilgili bir araştırma yapıyorum. Şu an Süleymanpaşa ilçesi Kayın Mahallesi'ndeyim. Su arıtma deposuna doğru ilerliyorum. Buranın genel durumu nasıl, dıştan baktığımızda gayet iyi gözüküyor ama biraz sonra yukarı doğru çıkacağım ve nasıl bir manzarayla karşılaşacağımızı göreceğiz.

Burası daha önce toprak alanında kalan bir yerdi, daha sonra buraya yan yol yaptılar. Burada vidanjör kapaklarını görüyorsunuz, üstleri açık. Taştığında muhtemelen burayı götürür.

Yukarıya da güneş enerjisi koyulmuş galiba. İşte gördüğünüz gibi, burası kapalı bir yer ama tellerle çevrilmiş, ancak içerisi açık. Görüyorsunuz, teller yırtılmış. Burası gördüğünüz gibi buraya herhangi bir şey atılabilir mi? Atılır.

Kapı kilitli ama bu kapı çok rahat bir şekilde kırılabilir. Evet, yazıyı okudunuz, 2023 yılı deposunun temizlik yapılmıştır diyor. Hemen üstte de 1800 metre içme suyu deposu diyor. Burası açık, içinden sular akıyor. Şöyle bir durayım ben lambayı da açayım. Evet, açamadım ama gördüğünüz gibi bu kapak açık.

Kartal Belediyesi'nden Altyapı Atağı Kartal Belediyesi'nden Altyapı Atağı

Rahatlıkla çevirebilecek imkanımız var. Oradan yine bir boru giriyor, o borunun arkasında taşlar örülmüş. Buradan su devam ediyor. Buranın üzeri toprakla kapatılmış. Demirleri, kapakları görüyorsunuz.

Burası Tekirdağ Süleymanpaşa'nın Muratlı Caddesi'nin bulunduğu yer. Biz resmen zehirleniyor muyuz? TESKİ Genel Müdürüne ve TESKİ yetkililerine sesleniyorum. Burada bir depo var, üzerine kilit koymuşsunuz ama bu kilit yapmacık, belli. Geldim, gördüm, bunu kaldırdım. Altında ne buldum bakın, bu suyu içiyoruz biz. Her türlü kötü niyetli insan buraya bir şey koyabilir.

Tekrar tekrar sesleniyorum, başta belediye başkanımız Candan Yüceer'e ve TESKİ Genel Müdürüne. Bu rezalet nedir? Gördünüz, ispatladım, gösteriyorum. Biz bu suyu içiyoruz. Kötü niyetli insanlar her türlü pisliği koyabilir, bu nasıl mantık? Buraya kilit koyuyorsunuz ama göstermelik. Yanında ise taş ve tahta var. Bu suyu biz içiyoruz sevgili izleyiciler. Bu suyu biz içiyoruz.

Burada yine aynı şekilde kapak açıp kapatılıyor. Tekrar tekrar sesleniyorum, başta Sağlık Bakanlığı’na ve ilgili tüm yetkililere. Gelin, görün, geldim, gözlemledim ve bir gerçeği ortaya çıkardım. Belediye başkanına sesleniyorum: Başkanım, gelin burayı görün, yanınıza TESKİ Genel Müdürünü alın ve bu rezalete bir son verin.

Ben İrfan Demir, Halkın Sesi, gerçeğin ve doğrunun yanındayım. Partizanlık yok, ben halkın sesiyim. Geldim, gördüm, gözlemledim. Gerçeği ortaya çıkardım. Şimdi buradan yetkililere sesleniyorum. Burada bir insan öldüğünde ya da bir sorun yaşandığında kim sorumlu olacak? Bu sularda yemek yapıyoruz, çocuklarımızı besliyoruz ve suyu içiyoruz. Buraya her türlü pisliği koyabilirler ve biz ölürüz.

Editör: Editör Yazar