BELEDİYE

Gerçek emekli yılı Çatalca’da!

Çatalca Belediyesi, emekliler lokalinin açılışını geniş bir katılımla yaptı. Emekli yılı olarak ilan edilen ancak emeklilerin birçok sıkıntılarının olduğu bu yılda yapılan icraatlar, “Gerçek emekli yılı Çatalca’da yaşanıyor” yorumları yaptırıyor.

Abone Ol

Sosyal belediyecilik kapsamında icraatlarını sürdüren Çatalca Belediyesi, “Emekli Yılı” kavramının hakkını veriyor. Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 24. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Çatalca Belediye Başkan Burak Tan, belediye yöneticileri, çalışanları ve birçok vatandaşın katıldığı ‘Emekliler Lokali’ Çatalca’da geniş bir katılımla açılışını yaptı ve faaliyetlerine başlıyor.

“EMEKLİ KART İLE GENİŞ AYRICALIKLAR TANINACAK”

Başkan Yardımcısı Burak Tan açılış konuşmasını yaparak şunları söyledi;

“Bu yıl emekliler yılı. Gelir gelmez emekliler lokalini açacağız demişti. Bugün burada açılış için toplandık. Emekli vatandaşlarımız için şimdi başvuruları almaya başladık ve emekli kartımızı vatandaşlarımıza vereceğiz. Bu kart, herhangi bir yerde yapılacak indirimlere tanımlı olacak ve sayısız avantajdan yararlanabilecek emeklilerimiz. Herkese hayırlı olmasını diliyorum.”

ÇELEBİ: HER ŞEYDEN EMEKLİ OLUNUR, MÜCADELEDEN EMEKLİ OLUNMAZ

24. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de açılış töreninde konuşarak, “Her şeyden emekli olunur ama mücadeleden emekli olunmaz diye bir sözümüz var bizim. Tüm emekli arkadaşlarımız için söylüyorum, torunlarımız, çocuklarımız için mücadele etmemiz gerekiyor. Bugün bir sendikacı olarak gururlandım. Emekliler için parlamentoda mücadele eden biri olarak gururlandım. Düşünebiliyor musunuz 2 TL’ye çay var. Hayali bile edilemezdi şu an Türkiye’de. Çok anlamlı, çok değerli bir tesis oldu. Gençleri buraya çağırın ve tecrübelerinizi, deneyimlerinizi burada gençlere anlatın. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

GÜZEL: HALKÇI PROJELERLE MAHARET ÜRETMEYE DEVAM EDİYORUZ

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Güzel, “Bugün burada verdiğimiz sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyorum. Emeklilerimiz ucuza çay çorba içecek demiştik ve bunu gerçekleştiriyoruz. Öncesinde de 4 çeşit yemeği Çatalca sınırları içinde Kent Lokantasıyla buluşturmuştuk. Özellikle gıdaya ulaşımın zorlaştığı bu dönemde bu icraatları yapmak çok önemliydi. Sayın başkanım Ekrem İmamoğlu ile birlikte bu projeyi hayata geçirdik. Böylece emeklilerimiz günde 100 liraya üç öğün yemeği yemiş olacak.

Sosyal belediyecilik, halkçı projelerle maharet üretmeye devam ediyoruz. Bugün burada bunun gururunu yaşıyoruz, iyi ki varsınız.” dedi.

“TESİSLERİMİZ BELEDİYE İŞTİRAKLERİ ŞİRKETLERİMİZE KİRALANIYOR”

Bazı çevrelerin dedikodu ürettiğini söyleyen Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, “Temmuzun başında sosyal tesislerimiz için kiralama hizmetleri yapacağımızı duyurmuştuk. Birileri hani sosyal belediyecilikti diye dedikodu üretmeye başladı. Biz belediyenin iştiraki olan Çatbel tarafından işletilmesine olanak sağladık. Teknik şartnameyi hazırlarken ona uygun maddeler koyduk. Birkaç kişi kiralamak istedi biz Çatbel işletecek dedik onlar da anlayışla karşıladı ve ihaleye girmediler. Biz şimdi artık bu alanları sizlerin hizmetine sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“SADECE YEME İÇME DEĞİL, SOSYALLEŞME ALANLARI”

Güzel tesislerin işlevsellikleriyle ilgili de konuşarak, “Emekliler lokalimizde de emeklilerimiz sosyalleşebilecek ve yine çok uygun fiyatlarla istediklerini yiyip içebilecekler. Bu alanlar dediğim gibi sadece yeme içme değil aynı zamanda sosyalleşme alanları. Ayrıca burada sağlık ekiplerimiz de olacak ve herhangi bir olumsuzlukta anında müdahale edecekler.” dedi.

Erhan Güzel konuşmasını şöyle sonlandırdı;

“Şikayet ve istek dinleyen personele ‘vatandaşın isteği benim talimatımdır’ dedim. Çağrı merkezimizle talepleri hemen alıyoruz ve yerinde çözüm ekiplerimizle sorunu hızlı bir şekilde çözüyoruz. Artık vatandaşlarımız uzak yerlerden gelip belediyeye istekte bulunmayacak, telefonu kaldırıp ekipleri mahallesine getirtecek.” Sümeyra Duğan