Türkiye’de yüksek enflasyonist ortam, tüm yurttaşların hayatını zorlaştırıyor. Hayat pahalılığının en önemli nedenleri arasında gösterilen çiftçilerin artan maliyetleri, sofralarımıza ürünlerin çok daha pahalı gelmesine sebep oluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2020 yılından itibaren başlattığı çiftçi destek programlarıyla tarımın neredeyse bittiği İstanbul’da üreticilerin işlerini kolaylaştırarak üretime teşvik çalışmaları yürütüyor.

İBB ile Çatalca Belediyesi’nin ortak çalışmaları kapsamında destek verilen çiftçilerin ürünlerinin hasadı Çatalca Hasat Bayramı etkinliğinde yapıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel ve CHP’li komşu belediyelerin başkanlarının da katıldığı Çakıl Köyü'nde yapılan etkinlikte çiftçilerle sohbet ettik.

Tuzla'dan Şile'ye Yeşil Bir Sel: Ortak Çalışma Büyük Beğeni Topladı Tuzla'dan Şile'ye Yeşil Bir Sel: Ortak Çalışma Büyük Beğeni Topladı

“İBB’YE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Mikrofonumuza konuşan Çatalca’da çiftçilik yapan Harun Kütük, “Burada sadece gübre veya fide değil, mazotundan birçok ürününe kadar destek alıyoruz. Benim gibi birçok arkadaşım da desteklerden yararlanıyor. Bu bazıları için küçük ama bizim için büyük bir dokunuş. İBB’ye sağladığı desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: Editör Yazar