Küçükçekmeceli gençler taleplerini başkanlarına anlattı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, gençlerle buluştu. Gençlerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Çebi, onların parlak fikirlerine olan ihtiyacı vurguladı. Çebi, görevdeki 6 yılı boyunca, Küçükçekmece'nin hayal edilen projelerle gelişmesini sağladığını anlattı. Başkan Çebi, Küçükçekmece'nin İstanbul'un en büyük ikinci ilçesi olduğuna vurgu yaparak, ilçenin tanıtımı için yapılan çalışmalardan bahsetti.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, gençlik merkezleri, e-Spor merkezi, güzel sanatlar akademisi, müzik akademisi ve film ofisi gibi projelerle gençlerin ihtiyaçlarına yönelik önemli adımlar attıklarını belirtti. Ayrıca, KUGİM gibi genç girişimcilere destek veren merkezler kurularak, gençlerin eğitim ve gelişimlerine katkı sağladıklarını vurguladı. Kültür ve sanat alanında yapılan çalışmaların yanı sıra, anaokulları ve çocuk bakım evlerinin sayısının arttırıldığını, eğitim ve kültür merkezlerinin hizmet kalitesinin iyileştirildiğini ifade etti.

Kütüphanelerin yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çeken Çebi, gençlerin kültürel faaliyetlere katılımının artırılması gerektiğini belirtti. Tiyatro okulu, bale, orkestra ve opera gibi kültürel etkinliklerin de gençlerin hayatında önemli bir yer tuttuğunu vurguladı. Başkan Çebi, Küçükçekmece'de hayata geçirilen projelerle gençlerin sosyal, kültürel ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak devam edeceği sözünü verdi.

“BİR İŞE BAŞLARKEN ÖNCE HAYAL EDİN”

Sizin parlak fikirlerinize, genç fikirlerinize ihtiyacımız olduğunu açıkça söylemek istiyorum. Küçükçekmece'deki 6 yılı, kısaca anlatacağım. Bir şeyi önceden hayal etmek çok önemlidir. İşin neredeyse yarıdan fazlasını hayal ederek yapıyorsunuz, kurguluyorsunuz. Her şey hayal etmekle başlar.

“KÜÇÜKÇEKMECE DEYİNCE AKLINIZA NE GELİYOR?”

Küçükçekmece denildiğinde Küçükçekmece'yi bilmeyen, sadece ismini duymuş belki burada bir iki akrabası olan, onun dışında burada yaşamayan bir insan; İstanbul'un en büyük 7 ilçesinden biri olduğunu yeni öğrendim diyebiliyor. İşte bu insanların önüne gelmesi gereken ilk şeylerin ne olduğunu düşündüm ve Küçükçekmece deyince sadece göl değil, birçok kültürel olanaklar ve sosyal belediyeciliğin akıllara gelmesini istedim.

Şimdi bu yeterli mi? Asla yeterli değil. Yani kütüphaneye gitmesi gereken, kütüphane ihtiyacı olan, ama Küçükçekmece'de oturan ne yapacak? Çevre ilçelerdeki kütüphanelere gitmek zorunda kalacak. Dedik ki belirli bir zaman dilimi sonra Küçükçekmece denildiğinde bilim var, edebiyat var, sanat var, kültür var, sinema var, tiyatro var, gençlerle ilgili gençlerin bütün ihtiyaçlarını günübirlik karşılayacak yerler var. Bu da bizim için çok güzel.

GENÇLER İÇİN YAPILAN İCRAATLARI SIRALADI

Biz ne yaptık Küçükçekmece'de? Örneğin gençlik merkezi açtık. e-Spor merkezi açtık, sizlerin gençlerin çok ilgisini çeken, benim de daha önceden adını bildiğim ama nasıl bir şeydir diye açıncaya kadar bilmediğim, ilk açtığımız yerlerden biridir e-Spor. Yeteri kadar bilgi sahibi olmadığım bir yerdir ama sonradan ben bunu araştırdığımda, arkadaşlarımla, görevli arkadaşlarımla konuştuğumda çok verimli olacağını ve dünyada hızla yaygınlaştığını öğrendik.

Güzel sanatlar akademisini açtık. Göreve geldiğimizde burası vardı, geleneksel sanatlar akademisiydi, biz dedik ki bunu güzel sanatlar akademisi yapalım ve birçok tadilat yaparak alanı büyüttük. Tamamen Kültür Merkezi'nin altına doğru ilerleyerek büyüttük. Ders, hoca, yönetici, tamamen geleneksel değil ama güzel sanatlar akademisine uygun. Üniversiteyle hemen irtibata geçtik ve çok istifade ettik. Belediye tarafından yapılmış kayıt stüdyosunu açtık, çok da ilgi görüyor gençlerden. Gençler gidip kayıt yapıyorlar ve gerçekten bir müzik akademisi haline geldi. Bununla birlikte film ofisi diye de bir ofis oluşturmuş olduk. Orada tiyatro okulu, basit gibi görünür ama bir insan, bir çocuk, bir genç, tiyatroyla, sinemayla, kitapla tanışması gereken yaşta tanışmalıdır, asla geç kalmamalısınız.

“KÜÇÜKÇEKMECE’Yİ SANATIN EVİ YAPIYORUZ"

Küçükçekmece’yi bale, opera, tiyatro gibi sanatların yaygın sahnelendiği ve katılımların fazla olduğu bir kente dönüştürmek amacındayız. Okul arkadaşım Ali orada duruyor. Bir başka okul arkadaşımız bir gün dedi ki ben tiyatrocu olacağım. Hakan Gök oldu, Devlet Tiyatrolarından emekli oldu. Sonra iyi bir oyuncu, iyi bir seslendirme sanatçısı oldu, belki Türkiye'nin en iyi seslendirme sanatçılarından biri. Şimdi burada emekli olduğu için danışmanlık yapıyor, tiyatro danışmanlığı yapıyor.

Kütüphaneleri 7'den 70'e tüm insanların istifade edebileceği hale getirdik. Spor okulları, hazırlık kursları bunların tamamı gençlerle ilgili. Yaşar Kemal Sanatevi, eğer gitmeyenler varsa mutlaka tavsiye ediyorum. İç kumsalda, Fatih Mahallesi'nde. Bu da bizim dönemimizde yapılmış, sanatla ilgili. Bakın oraya gidin, hatta programlarını öğrenin. Sizin de beğendiğiniz yazarlar, sanatçılar orada olabilir, onların takvimini alın. Programlarını takip edin.

“GENÇ GİRİŞİMCİLER KENTİMİZDEN ÇIKACAK”

Genç girişimciler Küçükçekmece'de yetişecek. KUGİM adında bir merkezimiz var. Burası iş adamı olmaya, yani girişimci olmaya karar vermiş kişilerin eğitim aldığı yerdir. Ağırlıklı olarak gençler geliyor. Yine orada istedikleri bir şeyde tercih ediyor, ben şu konuda eğitim almak istiyorum diyor, oradan eğitim alıyor.

GENÇLERE ‘OYUN GELİŞTİRME MERKEZİ’ SÖZÜ

Gençlerden birinin, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu bir kurum var, OGEM isimli oyun geliştirme merkezi diye geçiyor. Küçükçekmece Belediyesi'nin buna benzer bir projesi ya da taslağı var mı?” şeklindeki sorusunu dinleyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Görüşmeler içerisindeyiz ya Büyükşehir'e bunu yüklemek istiyoruz, olmazsa kendimiz yapacağız.” Yanıtını verdi.

“BAŞARILI GENÇLİK, SAĞLIKLI ÇOCUKLARDAN GELİR”

Kreşlerden her mahallede olacak şekilde, bazılarında iki tane olacak şekilde 17-18 tanesini ilk 5 yılda yapacağımızı vaat ettik. 13 tanesini biz, 5 tanesini de Büyükşehir'e yaptırarak 18 taneyi tamamladık. Bizim belediyenin kreşlerinde hem verilen hizmet hem de eğitim kalitesi üst seviyededir. Çocuklara ne öğretilmesi gerekiyorsa onlar öğretiliyor, çok titiz davranırız.

Bakanlık yanan oteli yıkıyor, Tanju Özcan'dan 'delil karartma' uyarısı Bakanlık yanan oteli yıkıyor, Tanju Özcan'dan 'delil karartma' uyarısı

Aylık 2 bin yani yıllık 24 bin. Piyasaya baktığımızda gayet makul. Bunları çoğaltacağız, çünkü ihtiyaç var, isteniyor. Biz ne yapıyoruz? Örneğin, İnönü Mahallesinde gündüz çocuk bakım evi var. 100 kişilik orası, örneğin 300 kişi geliyor, 200 kişi için ne yapıyoruz? Hiç torpil yapmıyoruz. Noter huzurunda kurayı kendileri çekerler. Hiçbir ayrım yapmadan her projede fırsat eşitliği sağlıyoruz. Fazıl Anıl Kılıçlı

Editör: Editör Yazar