Basın mensuplarıyla sık sık bir araya gelen ve durum değerlendirmesi yapan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, göreve geldiği 31 Mart yerel seçimlerinin ardından geçen 100 günlük sürede yaptıkları icraatları kamuoyuna anlattı. Esenyurt Sheraton Otel’de gerçekleştirilen toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, İBB Meclis Başkanvekili Nuri Arslan, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı gibi önemli isimler katıldı.

İlk 100 gününü yaptığı bir sunumla anlatan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, göreve geldiği günden bu yana yaptıklarından ve bundan sonraki süreçte yapacaklarından bahsetti. Eğitimden spora, imar sorunlarından Esenyurt’un alt ve üstyapısıyla ilgili tüm problemlere getirdikleri çözümleri tek tek sıralayan Prof. Dr. Ahmet Özer, henüz 100 gün geçmesine rağmen önemli mesafeler kaydetmiş görünüyor.

Özer, İstanbul’un diğer ilçeleriyle kıyasladığı Esenyurt’un daha çok icraata ve kültür sanat gibi etkinliklere ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Özer’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

“ÇARPIK KENTLEŞME TÜM PROBLEMLERİN ANASIDIR”

Esenyurt'ta çarpık kentleşme, ilçenin tüm sorunlarının temel kaynağı olarak öne çıkıyor. Özellikle ulaşımda büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bu sorunlara çözüm getirmek amacıyla binlerce ton asfalt döktük, yolları genişletiyoruz ve refüjleri yeniliyoruz. Ayrıca otopark meselesi Türkiye kentlerinin en temel sorunlarından biridir. Bir bina yapacaksanız, o binanın kesinlikle bir otoparkı olması lazım.

“BURASI BİR LABORATUVAR”

En önemli konulardan biri de kültür ve sanattır. Köydeki insanlarımız belki köylerinde hiçbir şeyleri yoktu ama mutluydular. Şimdi büyük umutlarla geldikleri kentlerde hayal kırıklığı yaşadılar ve mutlu değiller. Burada kent kimliği oluşmamıştır. Burası bir laboratuvardır.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ni açtık. Yasaklı bir mekandı. Yetmez. Birçok edebiyatçımızın da adlarını yaşatmalıyız. Biz bunları yaşatmakla mükellefiz.

“ESENYURT FESTİVALLERLE ULUSLARARASI ARENAYA ÇIKIYOR”

Uluslararası Esenyurt Halk Dansları Müzik ve Sanat Festivali’ni düzenliyoruz. 35 ülkeden 500 insanı misafir edeceğiz. Anadolu Ateşi de gelecek ve sizler de davetlisiniz. Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali, Esenyurt Edebiyat ve Sanat Festivali ve Esenyurt Kadın Emekleri Festivali gibi etkinlikler de düzenleyeceğiz.

“SPORUN VE SPORCUNUN YANINDAYIZ”

Spor da çok önemli. Amatör sporlara destek verip, profesyonel sporcularımızı da ödüllendiriyoruz. Ücretsiz spor hizmeti veriyoruz. Esenyurtlu milli sporcularımız 3 dünya şampiyonluğu getirdi. Birçok amatör kulübü tesislerimizde ağırlıyoruz.

“HOCALARI OLARAK ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİYLE DOĞRUDAN İLGİLENİYORUM”

Kadınlarımıza sanat eğitimi veriyoruz. 4900 çocuğumuza okul tatilinden itibaren kurslarımızla eğitim veriyoruz. Bilim insanı olduğum için bilime büyük önem veriyorum. Çocuk üniversitemizi geliştiriyoruz. Çocukları çekirdekten yetiştiriyoruz. Hocaları olarak onlarla konuştum.

“SOSYAL DEVLETE VE BELEDİYECİLİĞE HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK İHTİYAÇ VAR”

Esenyurt enlerin kenti. En zenginler de burada, en yoksullar da. Sosyal devletin devreye girmesi lazım. Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik bir sosyal hukuk devletidir. Ama bu kavramların altını doldurursak önemli oluyor. Biz de bu çerçevede sosyal belediyecilikle ilgili çalışmalar yapıyoruz.

Bir aşevi hayal ediyordum. Günde 15 bin kişiye sıcak yemek sağlayacak bir aşevinin açılışını yaptık. Evlere servis yapacağız, hastalarımıza götürüyoruz, kreşlere götürüyoruz. Bu sayıyı 30-40-50 bine çıkaracağız.

İBB’den 15 Temmuz anması; İmamoğlu’ndan önemli mesaj İBB’den 15 Temmuz anması; İmamoğlu’ndan önemli mesaj

2 adet Kent Lokantası hayata geçirilecek. Bu ekonomik şartlarda insanımıza yeterli beslenmeyi sağlamamız gerekiyor. Esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza maddi destek veriyoruz.

Kurban Bayramı’nı temiz ve steril bir ortamda geçirdik. Tanzim satışlarla ihtiyacı olan vatandaşlara kavurma dağıtacağız. Çocuklarımızın sünnetlerini yapıyoruz, hediyelerini vereceğiz. Güzel bir törenle de kirvesi olarak sünnetleri halledeceğiz.

İMAR PLANI BİR KENTİN ANAYASASIDIR”

İnşaatlarına başladığımız 15 tane kreşimiz önümüzdeki yıl hazır olacak. 1397 kişiye istihdam sağladık. Hem Esenyurt’takiler hem de dışarıdaki işletmelerde iş buluyoruz. Biz işçi bulamayan ve iş arayanlar arasında köprü olduk. 35 uzman arkadaşımız sadece bu işle ilgileniyor.

Kadınlarımızın toplumsal alana katılması için çok sayıda kategoride mesleki eğitim veriyoruz. Ekrem Başkanla konuştuk, Sultanahmet gibi turistik yerlerde kadınlarımız el emeklerini satışa sunabilecekler.

Uyuşturucu ve şiddet suçlarıyla mücadele ediyoruz ve Esenyurt artık suçla anılmayacak.

“İMAR PROBLEMLERİNİ ÇÖZÜYORUZ”

İmar problemleri son derece önemli. Bir şehrin anayasası o şehrin imar planıdır. Bizim 10 tane imar adamızın 4 tanesi yasaklı. Birini çözdük, diğerlerini de çözeceğiz. 40 bin konut mağdurumuz var. Gelmiş müteahhit 40 kat vermiş, dolandırıp gitmiş. Sonrasında gelen yeni adam da onları tanımıyor. Şimdi ellerindeki sözleşmeyle bize geliyor. 1 milyona maliyeti olacak konutu 500 bine satmışlar. Adam da demiyor ki nasıl oluyor bu? Türkiye bu hale gelmiş. Kim kimden çalarsa…

Ekrem Başkanla da görüştüm, imar problemini kesin olarak çözüyoruz. İki bölgede imar sorununu çözdük. İptal olan imar planlarıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. İBB’yle çalışmalar kapsamında emsal kararlar verilecek ve mağduriyetler giderilecek.

“ESENYURT’TA YENİ BİR HİKAYE YAZABİLİRSİNİZ”

Sanayicilerimize de söyledik. Malınızda mülkünüzde gözümüz yok. Sadece üretip Esenyurt’u hak ettiği yere getirelim. Niye Esenyurt? İstanbul’un zayıf noktası Esenyurt’tur. Çünkü en çok sorun Esenyurt’tadır. Bakırköy’de Kadıköy’de yeni bir hikaye yazamazsın ama Esenyurt’ta yazarsın. Orta ve uzun vadeli imar planlarıyla Esenyurt’taki imar sorununu çözeceğiz. Deprem konusu bizi bekleyen çok büyük bir tehlike. Haddimizi de biliyoruz, bu konuda bu sadece bizim çözebileceğimiz bir konu değil.

3 bin fabrikamız var. 300 bin gencimiz var. Gençleri uyuşturucuya düçar ederseniz verim alamazsınız. Sanayicilerimizi topluyoruz, Esenyurt’la ilgili neler yapabiliriz diye konuşuyoruz. Sayın Ekrem Başkanla bir araya gelip bu sorunların çözümü noktasında önemli adımlar atacağız.

“ESENYURT SİLİKON VADİSİ OLACAK!”

İlk geldiğimde matematik köyü projesinden bahsetmiştim, herkes şaşırmıştı. Nedeni Silikon Vadisi’dir. Silikon Vadisi Esenyurt’ta olur. Uygun altyapımız var. Bilişim çağındayız. Birçok yazılım şirketinin çok az sayıda çalışanla, çok yüksek sayıda çalışanı olan şirketten daha değerli olduklarını dünyada örneklerle görüyoruz. Sümeyra Duğan

Editör: Editör Yazar