İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 3-6 yaş aralığındaki çocukların gelişimlerini sağlamak,  nitelikli ve güvenli eğitim sunmak için 21 Yuvamız İstanbul Kreşini daha 2024-2025 eğitim dönemi için hazır hale getirdi. Yaklaşıl 2 bin çocuğa okul öncesi eğitim imkanı sunan kreşlerin resmi açılışı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapıldı. 

“21 MAHALLEDE FARKLI BİR SEVİNCİ İNSANLARIMIZLA BULUŞTURDUĞUNU HİSSEDEBİLİYORUM”

Toplu açılışı yapılan  “Eyüpsultan Yeşilpınar ve Karadolap, Küçükçekmece Sultan Murat, Büyükçekmece Pınartepe, Fatih İskenderpaşa, Bağcılar 15 Temmuz, Beyoğlu Hacıahmet, Çekmeköy Hamidiye, Pendik Sülüntepe 18 Mart, Küçükçekmece Atakent, Sultangazi Habibler, Kadıköy Kozyatağı, Eyüpsultan Akşemsettin, Pendik Yenişehir, Ümraniye Esenkent, Sultangazi Cebeci, Bakırköy Yeşilköy, Başakşehir Hoşdere, Arnavutköy Hadımköy, Avcılar Firüzköy  ve Pendik Güzelyalı” olarak kreşleri sıralayan İmamoğlu, “21kreşin daha hizmete girmiş olmasının gururunu yaşıyoruz. 21 mahallede birden farklı bir mutluluğu, farklı bir sevinci insanlarımızla buluşturduğunu hissedebiliyorum” dedi.

Eksiksiz spor hizmetine katkı sunacağız Eksiksiz spor hizmetine katkı sunacağız

KREŞLER MEGA PROJE

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi kreşlerimiz onun için tam da bu anlayışın göbeğindeki bir iştir. Onun için mega proje… Mega proje insana dokunur, çocuk yetiştirir. Çocuklarımız eşit ve adil şartlarda eğitim alabilsin diye hizmetine sunduğumuz bu kreşler hepimiz için çok ama çok kıymetlidir. Sadece yeni açılan kreşlerimizde 2 binin üzerinde çocuğumuz hayata çok güçlü hazırlanacak bu yıl. Modern ve sağlıklı koşullarda yeni yetenekler kazanacaklar ve sevgiyle, mutlulukla kendilerine güvenle yetişecekler. Okul öncesi öğretmenlerin, çocuk gelişim eğitimi elemanının psikolojik danışman ve rehberlik uzmanının eğitim verdiği kreşler sayesinde, o güzel çocuklarımız, kızlarımız ve oğullarımız bütün eşitsizliklerin ortadan kalktığı bir şekilde hayata adım atacaklar. Gelir düzeyi, sosyal konumu ne olursa olsun tüm çocuklar okul öncesi eğitim alarak hayata en iyi şekilde hazırlanacaklar.”

“ÇOCUKLARI KORUMAKTAN ÖNCELİKLİ BİR İŞİMİZ YOKTUR”

“Çocuklarımızı koruyacağız. Çocuklarımızı en iyi şartlarda hazırlayacağız. Daha önemli ve öncelikli bir işimiz yoktur. Bundan daha önemli bir işimiz yoktur. Eğer bir devleti, bir milleti, bir toplumu sağlam temeller üzerinde bir gelecek inşası istiyorsanız inanın o iş çocukların yetiştirilmesinden başlar ve eğitimle başlar. Başka bir yolu yoktur. Bu bağlamda attığımız bu adımları daha da büyüteceğiz. Bugün 100’ü aşan kreş etkin, aktif kreş sayımız şu anda şantiyeleri devam eden, bitmek üzere olan ve yarı dönemde bitecek olan sayılarla yola çıkmış olduğumuz proje sayısı 160’a yakın. Fazla değil biz bu yola çıktığımız tarih hemen hemen 5 yıl önce bugünlerde temelini atarak başladık. Bugün eğer 5 yıl sonra 160’a yakın kreşi İstanbul'a hediye edebiliyorsak bu memleketin kaynaklarını bu milletin geleceği için kullanma karakterini ortaya koyduğumuzda düşünün memleketin her köşesinde Rize'den Hakkari'ye, Diyarbakır'dan Muğla'ya, Çankırı'dan Çorum'a, Kastamonu'dan Sivas'a, Sinop'tan Muğla'ya memleketin her noktasında çocukların iyi eğitim alabileceği nice kreşler açılır.”

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE 10 BİN SAYISINA ULAŞTIK

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat da konuşmasında şunları söyledi:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi bugünkü 21 kreşle beraber aslında yaklaşık 10 bin sayısına, ulaşmış ve yeni dönemin kayıt sayılarıyla beraber Yuvamız İstanbul entegrasyonuyla beraber çok yakında 150 kreş hedefine ulaşacak. İlçe belediyelerinin kreşlerini bir disiplin altında toparlayacak bir sistemin başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun talimatlarıyla bunun bir okul öncesi eğitim seferberliği olması hususunda bir titiz, entegre eğitiminin okul binalarından okul eğitim programına kadar buradaki belediye başkanlarımızın ve açılacak diğer alanlarda ve hatta belki de bu modeli görecek, beğenecek, Türkiye'ye yayacak diğer örneklerle beraber okul öncesi eğitimin ne kadar hassas, çocuklarımızın ne kadar hassas olduğunu bir kere daha göreceğiz. Bu konudaki yapılanma çalışmalarının tıpkı Cumhuriyet'in ilk yıllarındaki Köy Enstitülerinde’ki insan odaklı bir eğitim seferberliğinin Türkiye'nin aydınlık yarınlarını nasıl getirmişse bu sürecin de benzer bir süreci getireceğini düşünüyoruz.”

Konuşmaların ardından İmamoğlu, davetli protokol ile birlikte kurdele keserek resmi açılışı gerçekleştirdi. İmamoğlu, ders başı yapan kreş öğrencileri ve öğretmenlerine de kısa bir ziyaret gerçekleştirerek başarı dileklerini paylaştı.

Editör: Editör Yazar