BELEDİYE

İmamoğlu'ndan '1 milyon yabancı var' sözüne eleştiri; Kendileri de inanmıyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Göç İdaresi Başkanlığı'nın açıkladığı yabancı sayısıyla ilgili eleştiriler sundu. İmamoğlu, "Kendileri de inanmıyor" dedi.

Abone Ol

İstanbul'da düzenlenen "Tren Sürücüleri Brövelerini Alıyor" toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, şehre gelen yabancı sayısı konusunda önemli bir vurgu yaparak, "Ne yazık ki arzu etmediğimiz seviyede şehrimize gelen insanlar var. Turistten, öğrenciden bahsetmiyoruz. Ben 2 milyon yabancı diyorum, birileri çıkıp 1 milyon diyor. Kendileri de inanmıyor." dedi.

Loading...

İmamoğlu'nun bu açıklaması, şehirdeki göç ve turizm dinamiklerine ilişkin tartışmaları da yeniden gündeme getirdi. İstanbul'un küresel bir metropol olması nedeniyle, şehre gelen yabancıların sayısının doğru bir şekilde belirlenmesi ve yönetilmesi önem taşıyor.

Toplantıda, İstanbul'un altyapı ve ulaşım projelerine dair detaylı bilgilerin paylaşılmasının yanı sıra, şehirdeki demir yolu ulaşımının geleceğiyle ilgili stratejik adımların da ele alındığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun daha önce yaptığı 2 milyondan fazla yabancının İstanbul’da yaşadığı açıklamaları sonrasında İçişleri Bakanlığı’na bağlı Göç İdaresi Başkanlığı, İstanbul’da 1 milyon yabancının olduğunu ifade etmişti.