GÜNDEM

İmamoğlu’ndan teğmenlere destek

TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'temizlenecek' çıkışına tepki vererek Atatürk vurgusu yaptı

Abone Ol

İBB, ‘Kurtuluş Savaşı ve İnönü Zaferleri Anı Evi ve Seyir Terası’nı Bilecik’in Bozüyük ilçesine armağan etti. Kurtuluş Savaşı’nın düşmana ‘dur’ denilen ilk noktaları olan, 1. ve 2. İnönü Savaşları’nın yaşandığı vadiyi panoramik biçimde gören alanın açılış töreninde konuşan TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yaşanan süreçten 8 gün sonra yaptığı açıklamayla tepki gösterdiği yeni mezun teğmenlere destek verdi. “O gençlerin heveslerini size kırdırmayacağız” diyen İmamoğlu, “O teğmenler de aileleri de boyunlarını hiç bükmesin. Ben buradan teğmenlere söylüyorum, ‘Mustafa Kemal'in askerleriyiz’ demeye devam edin kardeşim. Bunun altından; yok darbeymiş, oymuş, buymuş, siyasetmiş, menfaatmiş, düşmanlıkmış… Hadi oradan. Hadi oradan. Ayıptır. Milleti birleştirmek yerine, ayrıştırma dilinizi buradan Kınıyorum. Nereden? Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulduğu yerden. Nereden? Düşmana ‘dur’ denen yerden, Bilecik'ten kınıyorum, Bozüyük'ten kınıyorum, Söğüt'ten kınıyorum sizi” ifadelerini kullandı.

Ankara’da düzenlenen CHP İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’nın 6-7 Eylül’deki oturumlarına katılan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, önceki gün akşam saatlerinde, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’yi makamında ziyaret etmişti. Dün Eskişehir’den Bilecik’e geçen İmamoğlu, Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı tarafından da makam odasında ağırlandı. TBMM CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP Bilecik milletvekili Yaşar Tüzün, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci ile İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu ve oğlu Selim İmamoğlu da belediye ziyaretinde İBB Başkanı’na eşlik etti. İmamoğlu, Bilecik Belediyesi girişinde karşılaştığı, fotoğraf çekimi için bahçede bulunan Eda-Mustafa Bulut ismindeki gelin-damatla anı fotoğrafı çektirdi. İmamoğlu ve Subaşı, Bilecik Atatürk Meydanı’nda kendilerini bekleyen vatandaşlarla çay sohbeti yaptı. Bilecik merkezden Bozüyük ilçesine geçen İmamoğlu, İBB’nin katkılarıyla yapılan “Kurtuluş Savaşı ve İnönü Zaferleri Anı Evi ve Seyir Terası” açılışına katıldı. Açılışta, sırasıyla; Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Subaşı, Tüzün ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.

ATATÜRK BU ÜLKENİN ORTAK DEĞERİ

Konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e de vurgu yapan İmamoğlu, “Asker kavramı, bu millet için kutsaldır, biliyorsunuz. ‘Bu millet asker doğar’ deriz. Bu, millet için kutsaldır. Ben bazen şöyle derim. Mesela bu çağda asker olmak ne demektir, biliyor musunuz? Bu milletin iyiliği için, nefer gibi çalışmak demektir. Az önce dedim ya; iyi bilim insanı olmak demektir asker olmak. İyi eğitimci olmak, iyi işçi olmak, iyi öğretmen olmak demektir. İyi yönetici olmak demektir asker olmak. Asker olmanın, bizim kavramlarımızda kutsal bir yeri vardır. Milletine hizmet eden, topraklarına hizmet eden… İlla savaşan anlamına gelmez ki. Bizim ordumuz, bizim için zaten kutsaldır. Onun ayrı bir yeri vardır. Onun için biz anlayışımızda ne deriz; ‘Siyaseti kışladan uzak tutacaksınız’ deriz. Orası ortak değerlerin yeridir. Bilmeyenlere söyleyelim: 86 milyon insanın ortak değeridir Mustafa Kemal Atatürk. Anlamak istemeyenlere söyleyelim.”

BOYUNLARINI HİÇ BÜKMESİNLER

Teğmenlerin kılıçlı gösterisine tepki veren iktidara seslenen İmamoğlu şöyle konuştu: “O teğmenler de aileleri de boyunlarını hiç bükmesin. Ben buradan teğmenlere söylüyorum, ‘Mustafa Kemal'in askerleriyiz’ demeye devam edin kardeşim. Bunun altından; yok darbeymiş, oymuş, buymuş, siyasetmiş, menfaatmiş, düşmanlıkmış… Hadi oradan. Hadi oradan. Bu memleketin hangi iline giderseniz gidin, Yemen'den Balkan Savaşı'na, Çanakkale'den Kurtuluş Savaşı'na, her evde ya şehit ya gazi torunlarını görürsünüz. Ayıptır. Milleti birleştirmek yerine, ayrıştırma dilinizi buradan Kınıyorum. Nereden? Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulduğu yerden. Nereden? Düşmana ‘dur’ denen yerden, Bilecik'ten kınıyorum, Bozüyük'ten kınıyorum, Söğüt'ten kınıyorum sizi. Atatürk'ü benimsemeyenler, ona saygısızlık edenler bilsinler ki; bu millete saygısızlık yapıyorlar. 86 milyon insanımıza saygısızlık yapıyorlar. Bu milleti küçümseyenler, milletin kararını yok saymaya kalkanlar bilsinler ki; milleti değil, kendilerini aşağıya çekiyorlar. Bu ülkeyi bize armağan eden, vatanımızı var eden herkese bizim saygımız hiç eksilmedi, eksilmeyecek. Bugün burada; Atatürk'ün, İnönü'nün sonsuz bir vatan sevgisi ve fedakârlıklarla, düşman ordularını burada durduran Bozüyüklülerin, Kurtuluş Savaşımızın tüm şehit ve gazilerinin huzurunda, gönülden dua ediyorum. Onlara rahmet diliyorum. İyi ki onların evlatlarıyız. Onlara, ‘Bizi Allah'ım mahcup etmesin’ diye dua ediyoruz.”