3.SAYFA

İstismarcıları tahliye edilince intihar eden çocuk

Gazeteci Eşref Larsen'in haberine göre Cevdet Efe isimli genç, istismara uğradı. Efe, istismarcılarının salıverilmesi üzerine ise intihar etti.

Abone Ol

İddialar doğruysa Türkiye'nin ayağa kalkması gereken bir olay halen sessizliğini koruyor. 

Daha çok X'te faaliyet gösteren Gazeteci Eşref Larsen, İzmir Selçuk'ta yaşanan bir istismar ve sonrasındaki intihar olayını yazdı. Larsen'in paylaşımı şöyle;

FAİLLERİ BERAAT EDEN İSTİSMAR MAĞDURU ÇOCUK İNTİHAR ETTİ

Babasının aktardığına göre; 8 yaşından 13 yaşına kadar kuzeni ve yanında çırak olarak çalıştığı kuaför tarafından “nitelikli cinsel istismara” uğrayan bir çocuk Cevdet Efe. Failler beraat alınca, 3 hafta önce 9. kattan atlayarak hayatına son veriyor. İzmir’in Selçuk ilçesinde yaşanan olayla ilgili ailenin avukatı Barış Özbay ile de görüştüm. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da müdahil olduğu dava şu an istinafta, karar bekleniyor.

Babanın bana anlattıklarını aynen aktarıyorum;

“Oğlum İzmir Selçuk’ta abimin evinin altındaki berberde çıraklık yapıyor, işi öğreniyordu. Benim de dükkanın önünde karpuz tezgahım vardı. Hem kendi kuzeni, hem orada çıraklığını yaptığı kişi tarafından 8 yaşından 13 yaşına kadar cinsel istismara uğramış. Tehdit etmişler, ‘sakın konuşma, sana kimse inanmaz’ demişler, oğluma yıllarca istismarda bulunmuşlar. Birkaç kez intihar teşebbüsü olmuştu. ‘Oğlum, anlat, neyin var?’ dedim. ‘Baba anlatamam, dayanamazsın’ dedi. En sonunda anlattı, çılgına döndüm. Ama annem ve babam bile olayın kapatılması için elinden geleni yaptılar. Cevdet Efe’yi büyüten babaannesi, dedesi bile olay duyulmasın istedi. Efe’nin amcaları, kardeşlerim de aynı şekilde. Ben de savcılığa gittim. 

“FAİL BENİ 6 YERİMDEN BIÇAKLADI, 1 SENE YATIP ÇIKTI”

Olayı kapatmamız, şikayetimizi geri almamız için sürekli tehdit ediyorlardı. Ve bir gün faillerden biri evimin önünde beni 6 yerimden bıçakladı. 10 yıl ceza aldı, af geldi, 1 yıl yatıp çıktı. Biz bu saldırılardan dolayı Tire’ye taşınmak zorunda kaldık. 

Mücadeleme devam ettim. Doktorların ‘cinsel istismar olduğu’ yönündeki raporlarına, Efe’nin beyanlarına rağmen sanıklar önce adli kontrolle bırakıldı, sonra beraat aldılar. Oğlum da canına kıydı. Hakim bana ‘Sen istismarı gördün mü?’ dedi. Düşünebiliyor musunuz? ‘Sen gördün mü?’ diyor. Adalet istiyorum! Faillerin elini kolunu sallayarak dışarıda dolaşmalarını istemiyorum. Benim çocuğum yandı, başka çocuklar da yanmasın!”