GÜNCEL

İYİ Parti’nin temayül yoklamaları boks ringine döndü

Abone Ol

İYİ Parti 1-2 Nisan tarihlerinde milletvekili adaylarının belirlenmesi için temayül yoklaması yaptı. Partililer istedikleri adaylara oy verdiler ancak sandıkların kurulduğu merkezler demokrasiye hiç de yakışmayan görüntülere sahne oldu.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde kurulan sandığa binlerce partili giderek Meclis’te görmek istedikleri milletvekilleri için oy kullandı. Sandık başında ise partililer arasında sık sık sözlü ve fiziki kavgalar yaşandı.

BASIN MENSUPLARINA FİZİKİ ŞİDDET

Seçim sırasında İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı yönetimi basın mensuplarının dışarı çıkarılması talimatı vererek kamuoyunun haber alma hakkını kısıtlarken yaşanan arbeden de yine basın emekçileri paylarını aldı. Görevliler görüntü almak isteyen basın mensuplarını iterek fiziki şiddet uyguladı.

ANKARA'DA DA BENZER GÖRÜNTÜLER

Ankara'da da aynı şekilde ön seçime giden İYİ Partililer arasında kavga çıktı. İYİ Parti'nin Ankara'da düzenlediği milletvekilliği ön seçimi kavgaya sahne oldu. Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat'ın ekibi ile milletvekili adayı Adnan Beker'in ekibi arasında çıkan kavgada taraflar birbirlerine sandalye ile saldırdı. Kavganın ardından seçim iptal edildi. Sümeyra Duğan-KENT YAŞAM

Loading...