Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in 2019 yılında göreve gelir gelmez bir ilk olarak hayata geçirdiği ve sonraki yıllar diğer belediyelere de öncülük eden 'Mahallemi Dinliyorum' toplantı serisinin, ikinci durağı, Kartal Belediyesi tarafından kısa bir süre önce tamamlanarak hizmete sunulan Karlıktepe Spor Parkı oldu.

Kartal’ın 20 mahallesinde 2024-2029 stratejik plan çerçevesinde gerçekleştirilmesi planlanan buluşmaların Karlıktepe Mahallesi’ni kapsayan etkinliğine; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, Karlıktepe Mahallesi’nin eski ve yeni muhtarları ile çok sayıda mahalle halkı katıldı.

Umut Veli Develi’nin yönettiği Mahallemi Dinliyorum Buluşması’nda vatandaşların soruları alınmadan önce büyük ekranda vatandaşlar ile bir QR kod paylaşıldı. QR kodu telefonlarının kamerasına okutan vatandaşlar, Kartal Belediyesinin hizmetlerini ölçen kısa bir ankete katıldılar.

7 DEN 70’E FİKİRLER DİNLENİLDİ

Etkinlikte daha sonra mikrofonları devralan vatandaşlar, sorularını ve fikirlerini belirtti. Kayıt altına alınan soru ve görüşleri dinleyen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e, vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. 7 yaşındaki çocuktan 80 yaşındaki yaşlı vatandaşlara dek her kesimden mahallelinin sorularını iletmesinin ardından, vatandaşların arasında oturan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, yerinden kalkarak sorulara cevap vermek için başkan yardımcılarının bulunduğu masaya geçti. 

TALEPLER İCRAATLARI BELİRLİYOR

Tüm soru, talep, öneri ve görüşlerin kayıt altına alındığını ve değerlendirileceğini belirten Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Bu akşam burada 7’den 70’e komşularımızla güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Bu sohbetimiz kayıt altına alınmakla birlikte sizlerin belirttiği görüş, öneri ve taleplerinizin bir kısmı bizim programımıza dahil edilmiş olacak.

Biz bu sorunları ilk defa burada duymuyoruz. Yıl içerisinde mahalle muhtarlarımızla her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz toplantılarda ve KİMER (Komşu İletişim Merkezi) Saha Çözüm Ekibimiz mahallenizi ziyaret edip sizlerle anket yaptığında biz mahallenizde ki sorunlardan haberdar olmuş oluyoruz. Bugün burada gerçekleştirmiş olduğunuz mini ankette de görmüş olduğumuz üzere bizlere en fazla KİMER (Komşu İletişim Merkezi) aracılığıyla ulaşıyorsunuz ve sorunlarınızı dile getiriyorsunuz. Bizler de sizlerden aldığımız bu talepler üzerine önümüzdeki 5 yıllık sürecimizin yol haritasını çizmiş oluyoruz.

Ali Kurt paylaştı; Bu kez dönüşümün adresi Küçükçekmece Ali Kurt paylaştı; Bu kez dönüşümün adresi Küçükçekmece

SOKAK HAYVANLARI YASASINA TEPKİ

Sizlerle birlikte iletişimde kalarak el ele verip sorunlarımızı bir nebze de olsa azaltacak ve sizlerin fikirleriyle Kartal’a değer katmaya devam edeceğiz. Sokak hayvanlarının hayatına kast edecek hiçbir karara imza atmayacağız. Bunun bilinmesini istiyorum.

SAĞLIK OCAĞI İHTİYACINI KARŞILAYACAĞIZ

Karlıktepe’ye taşıyacağımız poliklinik hizmetimiz ile mahallenin sağlık ocağı ihtiyacını karşılamış olacağız. Millet bahçesi projesinin olduğu bölgede yeni bir yol açılarak o bölgedeki karanlık alanlar ortadan kaldırılacak. Oranın gelişimi bize yukardan aşağıya yeni alanlar kazandırmış olacak. Sokaklardaki semt pazarlarımızı bir noktada toplamak konusunda da adımlarımız olacak” dedi.

Mahallemi Dinliyorum-Komşu Buluşması’nın sonraki adresleri şöyle;

12 Ağustos Pazartesi

Üçüncü toplantı; 12 Ağustos Pazartesi, Soğanlık Mahalle halkının katılımıyla Soğanlık Kültür Merkezi önünde, saat 19.00’da gerçekleştirilecek.

13 Ağustos Salı

Dördüncü toplantı; 13 Ağustos Salı, Çavuşoğlu Mahalle halkının katılımıyla, geçtiğimiz dönem mahalle halkının hizmetine sunulan Kültür Parkı’nda, saat 19.00’da gerçekleştirilecek.

14 Ağustos Çarşamba

Beşinci toplantı; 14 Ağustos Çarşamba, Esentepe Mahalle halkının katılımıyla, Mehmet Ali Müklü Parkı’nda, saat 19.00’da gerçekleştirilecek.

Editör: Editör Yazar