BELEDİYE

Kastamonu Tanıtım Günleri Sultangazi'de gerçekleştirildi

Kastamonu’nun en sevilen lezzetleri Sultangazi’ye taşındı. Sultangazi Belediyesi ile Kastamonulular Derneği’nin düzenlediği 5. Sultangazi Kastamonu Tanıtım Günleri renkli görüntülere sahne oldu.

Abone Ol

Kastamonu’nun en sevilen lezzetleri Sultangazi’ye taşındı. Sultangazi Belediyesi ile Kastamonulular Derneği’nin düzenlediği 5. Sultangazi Kastamonu Tanıtım Günleri renkli görüntülere sahne oldu. Tanıtım İstanbul Valisi Davut Gül, İçişleri eski Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu ile AK Parti İstanbul Milletvekili Rabia İlhan Kalender de katıldı.

 Sultangazi’de Anadolu Kültür Festivali heyecanı sürüyor. Sultangazi Belediyesi, Anadolu’nun tarih kokan şehirlerinin lezzetlerini, kıyafetlerini ve kültürlerini Anadolu Kültür Festivali ile ilçe sakinlerine tanıtmaya devam ediyor. Sultangazi’de bu kez Kastamonu rüzgarı esti.

Sultangazi Belediyesi ile Kastamonulular Dayanışma Derneği’nin düzenlediği 5. Sultangazi Kastamonu Günleri renkli görüntülere sahne oldu. Programa İstanbul Valisi Davut Gül, İçişleri eski Bakanı AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, AK Parti İstanbul Milletvekili Rabia İlhan Kalender, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ile eşi Tuba Dursun, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“Biz biriz beraberiz”

Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “Anadolu Kültür Festivalimiz büyük bir güçle büyük bir katılımla devam ediyor. Bu günleri düzenlemekteki amacımız birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek… Bu topraklarda hep bir ve beraber yaşadığımızı böyle güzel etkinliklerle bir kez daha gösteriyoruz. Anadolu toprakları her zaman zor topraklardı. Elbette bugün de zor. Şehitlerimizden bahsediyoruz, gazilerimizden bahsediyoruz. Bu vatan toprakları için kan akıtanlardan bahsediyoruz. Kastamonu’nun simgesi haline gelmiş Şehit Şerife Bacı’dan feyz almış bir milletiz. Bu vatan toprağını böldürmedik, böldürmeyiz. Biz, bir ve beraber bu topraklarda yaşamaya alışmışız. Hiçbir zaman köleliğe alışmamış bir toplumuz, özgür irademiz çok güçlü ve bundan sonra da bu topraklarda özgürce ama bir ve beraber yaşayacağız” dedi.

 “Kültürümüzü tanıtma fırsatı çok kıymetli”

Aslen Kastamonulu olan AK Parti İstanbul Milletvekili Rabia İlhan Kalender “Taşköprü’nün meşhur sarımsağı, Tosya’nın pirinci, çekme helvamız, pastırmamız ve daha nice lezzetlerimizi daha çok insanımıza tanıtmak ve Anadolu kültürümüzü vatandaşlarımıza aktarmak için çok güzel bir organizasyon. Başkanımıza böyle bir imkan sunduğu için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Birliğimiz daim olsun

İçişleri eski Bakanı AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu; “Rabbim İstanbul gibi büyükşehirlerde geleneğimizi göreneğimizi yaşamayı, aile bağlarını güçlendirmeyi, bir ve beraberliğimizi daim etsin. Kastamonulularımızın varlığı hem geleceğimizin hem bugünümüzün teminatıdır. Gelecek nesillere asilliğinizi iletmeyi Allah nasip etsin” diye konuştu.

Tanıtım günleri çok önemli

Programa katılan İstanbul Valisi Davut Gül ise “Bu programa imkan verilmesi, Belediye Başkanımızın sadece Kastamonu’ya değil bunu yapmak isteyen bütün hemşerilerimize bu imkanı vermesi çok kıymetli. Hem Sultangazimiz hem İstanbulumuz Türkiye’nin özeti” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kazanların başına geçerek misafirlere, Kastamonu’nun asırlardır süregelen ata tohumlarından yapılan meşhur siyez bulguru pilavını ikram ettiler.

Yöresel Stantlara Yoğun ilgi

Kastamonu denilince akla gelen pastırma, pirinç, çekme helva, sarımsak gibi yöresel ürünler stantlardaki yerini aldı. Yöresel ürünlere Sultangazililerin ilgisi yoğun oldu. Alana gelen ziyaretçiler bol bol alışveriş yaptı.