DHA'nın aktardığına göre olay saat 21.00'de Danişmentgazi Mahallesi’nde meydana geldi. Yabancı uyruklu bir kişinin 5 yaşındaki yabancı uyruklu çocuğu taciz ederken yakalandığı iddia edildi.

Olay sonrası toplanan gruplar, şüpheliyi yakalamak için taşkınlık çıkardı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

POLİS ÖZEL HAREKET ŞAHSI BÖLGEDEN ÇIKARTTI

Polis Özel Harekat ekipleri tarafından yakalanan şüpheli bölgeden uzaklaştırılırken, kalabalık grup araçları ters çevirdi ve yabancı uyruklulara ait bazı işyerlerini ateşe verdi. TOMA araçları ile müdahale edilen olayda polisin, kalabalığı dağıtmak için müdahalesinin sürdüğü kaydedildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Kayseri Valiliği olayın ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, "30.06.2024 tarihinde ilimiz Danişmentgazi Mahallesinde Suriye uyruklu bir şahsın, küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup, çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır. Konu tarafımızdan titizlikle takip edilmekte olup, vatandaşlarımızın itidalli davranarak, resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

"ERDOĞAN İSTİFA"

Bazı videolarda protestocuların “Erdoğan istifa” diye bağırdığı görüldü.

Mersin'de şok görüntü; Torunlarının yanında kafasına sıktılar Mersin'de şok görüntü; Torunlarının yanında kafasına sıktılar

ÇOCUK TÜRK İDDİASI

Öte yandan sosyal medyada dolaşan iddialara göre istismara uğrayan çocuk Türk.

Editör: Editör Yazar