GÜNDEM

Köfteci Yusuf Tarım Bakanlığı'nı suçladı

Köfteci Yusuf firması basın sorumluları kurumsallıktan uzak bir basın açıklaması yazarak kendini savundu. Açıklamada Tarım Bakanlığı yetkilileri önce övüldü sonra ise eleştirildi....

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimleri sonucu, Köfteci Yusuf’a ait numunelerde domuz eti bulunduğuna yönelik tespitin, geçtiğimiz şubat ve mart aylarında yapıldığı ortaya çıktı. İki ayrı raporda da alınan numunelerde “tırnaklı-kanatlı” örneğine rastlanmadığı ancak domuz etinin bulunduğu tespit edildi. 27 Şubat ve 7 Mart tarihli raporlarla ilgili olarak itirazda bulunup bulunulmadığı, firmanın isminin Tarım ve Orman Bakanlığı’nca açıklanmasının engellenmesi konusunda bir yargı kararının olup olmadığı ise aydınlanmadı. Yaşanan bu gelişmeler üzerine Köfteci Yusuf'tan bir basın açıklaması geldi.

Köfteci Yusuf'un basın açıklaması olduğu iddia edilen ve firmanın logosunun bulunmadığı açıklama 'Ürünlerimizde asla domuz eti kullanılmamıştır' ibaresi ile başlıyor. Açıklamanın ilk kısmında Tarım Orman Bakanlığı suçlanırken devamında ise aynı bakanlığı Tarım İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü tarından şirkete olumlu rapoor verildiği iddia ediliyor.

Basın açıklaması şöyle: