BELEDİYE

Köpek sahiplenerek herkese örnek oldu

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde barınaktan köpek sahiplenerek herkese örnek oldu.

Abone Ol

 

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde barınaktan köpek sahiplenerek herkese örnek oldu. Sahiplendiği köpeğe Mavi ismini veren Başkan Hasan Mutlu, “Sahiplenelim, kısırlaştıralım, yaşatalım” dedi.

Türkiye’de kedi ve köpek popülasyonunun yaklaşık yüzde 48’inin bir evi bulunmuyor. Bir diğer ifadeyle Türkiye’deki can dostlarımızın yarısı sahiplenilmeyi bekliyor.

Can dostlarımız sahiplenilmeyi beklerken, Belediye Başkanı Hasan Mutlu, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde ilçedeki hayvan barınağından köpek sahiplenerek herkese örnek oldu.

 “SAHİPLENELİM, KISIRLAŞTIRALIM, YAŞATALIM”

Sahiplendiği köpeğe Mavi ismini veren Başkan Hasan Mutlu, “Biz, şehirlerimizdeki sokak hayvanları sorununu onları öldürerek değil, yaşatarak çözmekten yanayız. Yeni merkezimizde can dostlarımıza en iyi hizmeti veriyor, onları yaşama döndürmek için elimizden geleni yapıyoruz. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde barınağımızdaki bir köpeğimizi sahiplendik ve ona Mavi ismini verdik. Mavi’nin şimdi bir evi var. Ancak halen sahiplenilmeyi bekleyen çok fazla can dostumuz var. Bu anlamda Bayrampaşalı hayvansever vatandaşlarımızdan ve iş insanlarımızdan barınağımızda bulunan hayvanlarımızın sahiplenmesi hususunda destek bekliyoruz. Sahiplenelim, kısırlaştıralım, yaşatalım” dedi.