EKONOMİ

Kredi kartına 60 aya kadar vade

Kredi kartını ödemekte zorlananların sayısı artarken yeni düzenlemler getirildi bu kapsamda borcunu ödeyemeyenler 60 aya varan vade seçeneğinden faydalanabilecek

Abone Ol

Türkiye'de ekonomik zorluklar vatandaşları hergün derinden etkilemeye devam ediyor. Bu zorlukların başında kredi kartı ödemeleri var. Kredi kartını ödemekte zorlananların sayısı artarken yeni düzenlemler getirildi. Kredi kartı ödemesinde gecikme yaşayanlar yeni güncellemeden faydalanabilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre kredi kartı ve ihtiyaç kredilerine 60 aya kadar yüzde 3.11 oranında faizle yapılandırma getirildi.

İhtiyaç kredisini 1 ay ödemeyenler yapılandırmadan yararlanacakken kredi kartında istenilen anda yapılandırma gerçekleştirilecek. 

Kredi kartlarının dönem borcunun asgari tutarını ödeyemeyenler kredi kartı borç bakiyelerini yapılandırabilecek. Yapılandırılan borcun en az yarısı ödenene kadar kredi kartı limiti artırılmayacak.

İhtiyaç kredilerinde anapara ve faiz ödemelerini 30 gün ve daha fazla geciktirenler ilave kredi kullanmadan mevcut kredilerini 60 aya kadar yapılandırabilecek. Yapılandırma için 1 yıl içinde başvurma şartı getirildi.